0
Košarka

Kosarka Dejan Milojevic interview Beograd, 28.10.2017 foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

KOŠARKAŠKI SVET SE OPRAŠTA OD MILOJEVIĆA: Zvezda, Partizan i Budućnost se oglasili povodom smrti košarkaškog trenera! (VIDEO)

Objavljeno: 17.01.24 u 21:12

Veliki broj klubova izjavio saučešće Dejanu Milojeviću.

Noćas je iz Sjedinjenih Američkih Država stigla vest da je nekada sjajni košarkaš, a sada trener Golden Stejt Voriorsa, Dejan Milojević imao srčani udar.

Nažalost, Dejan nije izdržao. Preminuo je u 46. godini života od posledica srčanog udara. 

Košarkaški svet se oprašta od Dekija, između ostalih i Crvena zvezda.

– KK Crvena Zvezda sa velikom tugom primio je vest iz Sjedinjenih Američkih Država, da je naš nekadašnji zlatni reprezentativac, trener u stručnom štabu reprezentacije Srbije, veliki košarkaš, ali i naš veliki sportski prijatelj Dejan Milojević preminuo od posledica srčanog udara. Dejan nas je napustio isuviše prerano, u 46.godini života. Tokom igračke karijere koja je bila bogata i trofejna (Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Valensija, Galatasaraj) Dejan je bio veliki radnik, veliki košarkaš, veliki rival na terenu, ali uvek dostojanstven, i naš veliki sportski prijatelj. Sa reprezentacjom Srbije i Crne Gore osvojio je 2011.godine zlatnu medalju na EP u Turskoj.

– KK Crvena Zvezda, svi zaposleni u klubu, celokupan igrački sastav, stručni štab, menadžment kluba, bivši igrači našeg kluba koji su često vodili velike bitke na parketu sa Milojem, izražavaju porodici Dejana Milojevića najdublje saučešće povodom velikog gubitka koji su doživeli oni lično, ali i svi mi: celokupna Srpska, evropska i svetska košarka. Dejan Milojević (1977-2024) Neka mu je večna slava – stoji u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana.

Naravno, od legendarnog centra oprostio se i klub čije je on boje nosio, KK Partizan.

– KK Partizan Mozzart Bet je tokom današnjeg dana primio vest da je nekadašnji igrač i kapiten crno-belih, legendarni Dejan Milojević imao težak srčani udar tokom večere u Solt Lejk Sitiju, gde se nalazio sa svojim NBA klubom. Kasnije tokom dana, iz Amerike je stigla potvrda da je jedan od najvećih boraca kog su košarkaški tereni u Srbiji i regionu ikada videli preminuo.

 

Rođen u Beogradu, 15. aprila 1977. godine, Dejan Milojević je košarkom počeo da se bavi u KK Beovuk. Potom, Milojević je igrao za FMP i podgoričku Budućnost, odakle prelazi u KK Partizan, sa kojim osvaja dve titule nacionalnog prvaka. U dresu Partizana, Milojević je na utakmici Evrolige, 2. decembra 2004. godine imao rekordni indeks korisnosti 55 protiv Olimpijakosa (35p 14sk). Uz brojna individualna priznanja i kapitensku traku, Milojević je srca navijača Partizana osvojio kao beskompromisni borac i čovek koji je bio spreman da na terenu ostavi i poslednji atom snage.

Nakon Partizana, Milojević je još igrao za Valensiju i Galatasaraj odakle je u leto 2009. ponovo stigao u redove crno-belih. Ipak, zbog povrede kolena, Dejan je 1. septembra 2009. godine objavio kraj igračke karijere.

Osim na klupskom planu, Dejan Milojević je bio uspešan i u dresu reprezentacije SR Jugoslavije sa kojom je 2001. godine osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj. Takođe, sa U22 selekcijom, Milojević je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Italiji.

 

Svoju trenersku karijeru, Milojević je započeo u KK Mega gde je radio od 2012. do 2020. godine. Potom je radio i u Budućnosti, da bi od 2021. godine do danas bio asistent Stivu Keru u ekipi Golden Stejt Voriorsa.

Od 2019. do 2021. godine, Dejan Milojević je bio asistent selektora Igora Kokoškova u košarkaškoj reprezentaciji Srbije.

U ime KK Partizan Mozzart Bet, reči saučešća porodici Milojević je uputio predsednik crno-belih, Ostoja Mijailović.

 

 – Veoma me je potresla vest koju sam primio o preranom odlasku velikog Dejana Milojevića. Bio je istinski borac i čovek za primer. Neko na čiji su se karakter ugledali mnogi klinci koji su kasnije postali novi košarkaški idoli. Porodici Milojević i svim ljudima kojima je Dejan prirastao srcu upućujem reči saučešća – izjavio je Mijailović.

Vreme i mesto sahrane Dejana Milojevića, biće saopšteni naknadno –stoji u saopštenju KK Partizan.

Naravno, veliki deo karijere, kako igračke tako i trenerske, Milojević je proveo u Budućnosti, koja se takođe oprostila u javnom saopštenju.

Ne postoje riječi kojima bismo dovoljno iskazali šok, nevjericu i tugu, duboko nas je pogodila vijest i teško se mirimo sa tim da nas je zauvijek napustio naš Dejan Milojević. Nevjerovatan čovjek, nevjetovatan saigrač, nevjerovatan trener, nevjerovatan drug, nevjerovatan otac i suprug…

Široki osmjeh koji je odmah na startu razoružavao svakoga. Noseći naš dres ispisao je istoriju ABA lige, bio dio generacije koja je osvojila duplu krunu 2001. godine. Kasnije kao trener, tako je malo falilo i u Evrokupu i u ABA ligi.

Htio je da ostane, uz jedini uslov – da ne dobije poziv iz NBA lige, ali upravo takav scenario se desio. I kao trener u najjačoj ligi i šampion u njoj, nije zaboravio Budućnost. Zvao je da vidi kako stojimo, kako igramo, pratio, onako istinski, prijateljski… Nemoguće  je riječima iskazati koliko će nam nedostajati.

Zbogom, dragi moj prijatelju. S posebnim pijetetom i dubokim emocijama čuvaću uspomenu na Tebe.
Dok postiji naš klub, živjeće i sjećanje na Tebe. Počivaj u miru dragi Miloje, mislima smo uz tvoju porodicu – stoji u saopštenju Dragana Bokana javnosti.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter