0
Košarka

Dejan Milojević (FOTO: Starsport)

DVA NAJSJAJNIJA MOMENTA TRENERSKE KARIJERE DEJANA MILOJEVIĆA: Ova godina će se pamtiti kao najuspešnija za Dekija! (VIDEO)

Objavljeno: 17.01.24 u 22:40

Život je često nepravedan, surov, izuzetno težak, od toga mi ljudska bića ne možemo da pobegnemo, kao ni od smrti, ali biće dobrog basketa na nebu ako ništa.

Noćas je iz Sjedinjenih Američkih Država stigla vest da je nekada sjajni košarkaš, a sada trener Golden Stejt Voriorsa, Dejan Milojević imao srčani udar.

Nažalost, Dejan nije izdržao. Preminuo je u 46. godini života od posledica srčanog udara. 

Ipak sjajnog košarkaša, vrhunskog trenera, ali pre svega velikog čoveka pamtićemo po mnogo divnih stvari. Ipak, ljubiteljima košarke će Deki biti u sećanju najviše zbog onoga što je radio na parketu, ali i pored njega.
 
Najsjajnija godina u njegovoj karijeri bila 2016., kada je bio na čelu sada već antalogijske ekipe Mega Leksa, kako se tada zvao klub kojije najveća fabrika talenata kada je svetska košarka u pitanju.
 
Milojevič je tada u svom rosteru imao imena popun Džonija Ivanovića, Ognjena Jaramaza, Timotija Luvavua, Danila Nikolića, Aleksandra Jankovića, Radeta Zagorca, Petra Popovića, Alfa Kabu, Ivicu Zubca, ali i iskusnog Acu Rašića.
 
Tada je najpre u februaru doneo Megi najveći uspeh u istoriji kluba, kada je u Kupu Radivoja Koraća, simbolično još jednog prevremeno preminulog košarkaškog velikana, osvojio trofej.
 
Naime, Mega je najpre savladala Konstantin iz Niša bez većih problema, da bi potom u polufinalu rutinirala i tadašnjeg Abaligaša,Metalac iz Valjeva, koji je u finišu uspeo da svede poraz na samo 11 razlike.
 
U finalu je pao veliki Partizan, nakon velike borbe u sve četiri četvrtine, i nakon sjajne partije Nikole Ivanovića od 25 poena i pet asistencija, Dejan Milojević je srušio crno-bele rezultatom 85:80 i tako doneo najvredniji trofej u istoriji Mege.
 
 
Svega mesec dana kasnije, zabeležen je još jedan anatalogijski uspeh u istoriji fabrike talenata. Naime, Mega se kao četvrta uvukla u doigravanje, i išla je na izuzetno favorizovanu i moćnu Budućnost koja je lagano bila prva u ozbiljnoj konkurenciji u ABA ligi.
 
Naime, Podgoričani su bili bolji na tabeli od trećeplasirane Cedevite, koja je igrala TOP16 Evorlige, dok je i učesnik najboljih osam timova Evrope, Crvena zvezda, gledala u leđa timu iz Crne Gore.
 
 
 
Ipak, Dejana to nije mnogo zanimalo, on je najpre u čuvenoj utakmici u Morači uspeo da dođe do brejka, što niko nije uradio nakon toga više od osam godina, da bi potom na jednu loptu u ogromnoj drami slavio i pred svojim navijačima.
 
 
 
Ipak, izostalo je snage za sam napad na titulu, ali će ta generacija Mege, predvođena velikim Dejanom Milojevićem ostati upamćena kao jedna od najbajkovitijih priča ABA lige, a velika je šteta što je košarka ostala uskraćena za jednog takvog stratega.
 
Bilo kako bilo Deki, hvala ti za Jokića, Micića, Dangubića, Zagorca, Jaramaza, Marjanovića, Zagorca i mnoge druge koji su nakon tvoje škole obukli dres reprezentacije naše zemlje.
6
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter