0
Košarka

Borisa Simanic Srbija - Juzni Sudan, Svetsko prvenstvo, kosarka 30.8.2023. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023

DOKTOR KOŠARKAŠA SRBIJE PRISETIO SE KOBNOG TRENUTKA SA SP: „Borišina borba za ozdrvljenje doprinela je da se igrači zbiju“

Objavljeno: 17.01.24 u 11:53

Takođe je istakao koliko je bila bitna Borišina fizička snaga kako bi preprodio taj traumatilni trenutak.

Doktor košarkaške reprezentacije Srbije Dragan Radovanović bio je gost emisije „Jutro“ na TV Prva gde se prisetio trenutka kada je Boriša SImanić bio u ugroženoj životnoj situaciji. 

„Prepoznao sam težinu krvarenja, preduzeo sam sve što je trebalo da se to rešava“, rekao je Radovanović.

„Kod tih operacija bubrega, kada je u pitanju mlad čovek uvek treba prvo pokušati da spasete bureg a ne da mu odmah izvadite. To je bio slučaj i kod Simanića. Međutim, došlo je do komplikacija, bubreg nije mogao da preživi jer je tkivo odumiralo, i bilo je izuzetno važno da se operacija uradi na vreme da se ne dođe do komplikacija. To je, na kraju, sve prevenirano i posle toga je sve bilo lakše“.

Takođe je istakao koliko je bila bitna Borišina fizička snaga kako bi preprodio taj traumatilni trenutak.

„Boriša je psihički i naravno fizički jak, vrhnski je spreman atleta, ima fantastičnu građu, rođen je za košarku. Psihologija je izuzetno važna. Njegova borba za ozdrvljenje doprinela je da se igrači zbiju, da imaju dodatni motiv koji durgi nisu imali“. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter