0
Fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

KNEŽEVIĆ HEROJ ZVEZDE: ‘Crveno-beli’ došli do pobede u poslednjem minutu! (FOTO)

Objavljeno: 17.01.24 u 17:48

Srpski šampion odigrao prvu utakmicu pod patronatom Vladana Milojevića.

Fudbaleri Crvene zvezde započeli su zimske pripreme i u prvom meču odmerili su snage protiv Hlorake, a susret je počeo od 16 časova. ‘Crveno-beli’ su ostvarili pobedu rezultatom 3:2 nad kiparskim timom. Strelci za tim iz Ljutice Bogdana bili su Aleksandar Katai u 8., Stefan Mitrović u 60. i Knežević u 90. minutu. Za ekipu Hlorake golove su postizali Vladimir Fate u 35. i Tijerna u 37. minutu.

PRVO POLUVREME:

Imali su ‘crveno-beli’ šansu u 4. minutu kada je Stamenić šutirao, ali čuvar mreže domaćih odbranio i poslao loptu u korner. Nakon neoprezne intervencije defanzivaca Hlorake, Moreire nad Olajinkom glavni arbitar je dosudio penač, a Aleksandar Katai je bio precizan sa bele tačke u 8. minutu. 

Ponovo je Zvezda imala dobar napad u 11. minutu kada je Katai dodao do Stamenića koji se nalazio na ivici kaznenog prostora, on šutirao, ali pravo u golmana Hlorake. Nastavio je srpski šampion je nastavio sa dominacijom, pa je Katai ponovo imao šansu u 14. minutu, ali je njegov šut završio pored leve stative. 

FOTO: FK Crvena zvezda

Imali su domaći fudbaleri dobru situaciju i stvorili odličnu akciju, ali je nakon centaršuta sa leve strane Tijerno je šutirao glavom, ali je nije lepo zahvatio i na sreću Glazera ona je otišla pored gola. Ređale su prilike za Zvezdu, pa su ponovo zapretili u 19. minutu kada je Olalijnka na desnoj strani pronašao Nikolića, a u šesnaestercu pustio pas do Kataija, ali je on slabo šutirao i pogodio golamana.

Veliku želju i motivaciju za dokazivanjem definitivno je imao Šerif Endiaje koji se trudio da pokaže Vladanu Milojeviću da na njega može da računa. Stručnjak ‘crveno-belih’ je od samog starta dao šansu mladom Radojeviću koji je imao dobru partiju u prvom delu. 

FOTO: FK Crvena zvezda

Upseli su fudbaleri Hlorake da dođu do izjednačenja u 35. minutu kada je Vladimir Frate uzeo loptu i imao solo prodor, ušao kazneni prostor Zvezde, šutirao i smestio loptu u mrežu. Odmah u narednom napadau su domaći imali kontra napad preko Tijerna koji je bio brži od Nikolića, šutirao u suprotan ugao Glazera, a on bio nemoćan.

Idealnu priliku Zvezda je imala da dođe do egala u 40. minutu kada je nakon greške golmana Hlorake lopta došla do Lučića koji je glavom šutirao sa peterca, ali preko gola. Vršili su presnig izabranici Vladana Milojevića, ali se tim sa Kipra sačuvao i otišao na odmor sa golom prednosti (2:1).

DRUGO POLUVREME:

Vladan Milojević je u drugom delu pružio priliku igračima sa klupe koji su od samog početka krenuli sa dosta volje i samopouzdanja. Popović je mogao da skupi plati grešku u 52. minutu kada su domaći imali šansu nakon njegovo lošeg dodavanja, a Atanasiju je šutirao, ali je lopta otišla pored gola.

U 53. minutu Jovan Šljivić je bio u situaciji da Zvezdi donese izjednačenje, ali je njegov šut završio pravo u čuvara mreže Hlorake. Uspeli su ‘crveno-beli’ da stignu do egala u 60. minutu kada je nakon centaršuta Kneževića lopta došla do Kahvića koji je glavom prebacio do Mitrovića, a on iz prve šutirao i postigao pogodak.

FOTO: FK Crvena zvezda

Uglavnom je dominirala Crvena zvezda koja je imala sjajnu kontrolu igre, imala loptu u svojim nogama, a Hloraka je ipak pokušavala da dođe do gola gostiju, ali im nije polazilo za rukom. Imao je šansu iz slobodnog udarca Kahvić u 75. minutu, ali je njegov šut završio preko gola.

Veliku šansu su imali domaći u 81. minutu kada je brzonogi Larenja istrčao kontru i našao se oči u oči sa Popovićem, ali je čuvar mreže Zvezde odbranio udarac. Kružili su fudbaleri ‘crveno-belih’ oko gola Hlorake i to se isplatilo u 89. minutu kada je Šljivić uputio centaršut, a u kaznenom prostoru se najbolje snašao Knežević nakon greške odbrane kiparskog tima i stavio tačku na meč.

 

3
5

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter