0
Fudbal

Marko Rojs i Džejdon Sančo (FOTO: Twitter/Borussia Dortmund)

RASTANAK IZMEĐU ROJSA I BORUSIJE SVE BLIŽI: Nemac ipak ostaje u Budensligi! (VIDEO)

Objavljeno: 16.01.24 u 13:50

Kraj velike ljubavi.

Nemački fudbaler Marko Rojs je od malih nogu član Borusije Dortmund, međutim, njegov prvi angažman u Bundesligi bio je imenjak iz Menhengladbaha. Onda je Jirgen Klop rešio da vrati odbeglog dečaka nazad te 2012. godine i napravio jedan od najboljih poteza u svojoj trenerskoj karijeri.

Svi dolazili i odlazili, ali je on sve ove godine ostao veran svojoj Borusiji i ‘Žutom zidu’ čiji je miljenik. Ko zna kakvu bi karijeru napravio da ga nisu morile povrede zbog kojih je mora propusti veliki broj mečeva, a između ostalog i Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu kada su Nemci osvojili ovo takmičenje.

Jedno je sigurno, veliki majstor fudbala i talenat. Pamtiće se njegovi nastupi u sezoni 2012/13 kada je Dortmund sitgao do finala Lige šampiona i poražen od Bajern Minehna. Svi njegovi drugovi poput Gece, Levandovskog Humelsa, Džana i drugih, odlazili su, neki vraćali, ali je on taj koji je bio uz klub i kada je bilo najteže. 

Na kraju prošle sezone je kao kapiten Borusije bio nadomak titule, ali su posustali i u poslednjem kolu remijem protiv  Majnca  izgubili je. Rojs je produžio ugovor, ali mu je oduzeta kapitenska traka, a on je pokazao ljubav prema klubu i ostao uz manju platu. Na kraju ove takmičarske godine mu ističe ugovor, a po svemu sudeći ovo je kraj velike ljubavi između Marka Dortmunda. 

Nakon 12 godina napustiće ‘Vest Falen’, a kako prenosi Nemački Bild vratiće se u Borusiju Menhengladbah gde je i upisao prve nastupe u Bundesligi. Ove sezone Rojs je zabeležio 23 nastupa i šest puta tresao mrežu protivnika, a sa Dortmundom je sve ukupno osvojio pet trofeja.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter