0
Fudbal

Danijele De Rosi (FOTO: AS Roma)

OD OBIČNOG RIMSKOG DEČAKA DO LEGENDE KLUBA: Evo kako je De Rosi preselio Gvardiolu na klupu!

Objavljeno: 16.01.24 u 16:20

Ostavio je srce na teren.

Rođen je u Rimu davne 1983. godine i kao dečka maštao da jednog dana rame uz rame sa Frančeskom Totijem zaigra za svoj voljeni klub. Snove mu je ispunio tadašnji trener ‘Vučice’ legendarni Fabio Kapelo kada ga je 2002. godine prvi put ubacio u igru kao golobradog mladića u Ligi šampiona protiv Anderlehta.

Dobro se pokazao, pa ga je Kapelo uvrstio protiv Koma u domaćem šampionatu, a potom se De Rosi konačno ustalio u stratnih 11, a tada već veterana Pepa Gvardiolu prebacio na klupu, koji je na kraju sezone napustio ‘večni grad’. Bio je jako zahvalan igrač, po prirodi bio je defanzivni vezni koji je radio sve prljave poslove na terenu, ali je mogao da bude i ofaznivni vezni, a takođe i kao štoper. 

Ginuo je na terenu do poslednje kapi znoja i poslednjeg atoma snage, baš uz svog idola Totija. Frančesko se smatra ‘Pricnom Rima’, De Rosi, može se reći da je gladijator koji je spreman da ‘ubije’ za svoj klub u svakom momentu. Proveo je na ‘Olimpiku’ 18 godina, odigrao 616 utakmica i postigao 66 golova, a bio i kapiten kluba.

Međutim, sa trofejima se ne može baš pohvaliti, osvojio je dva puta Kup Italije, i jedan Super kup, ali je ipak ispunio svoje snove i igrao sa klub za koji navija od malih nogu. Koliko voli Romu ponovo je dokazao svojim povratkom, onda kada je najteže i kada gori pod nogama.

Sada je uloga drugačije, biće trener, ali se ovakav poziv nikada ne odbija. Svedoci smo još jedne fudbalske romantike, a De Rosi će sigurno svojim temperamentom i harizmom pordrmati igrače.

NOVI UDAR NA PARTIZAN: Evroliga kaznila ‘crno-bele’ zbog ispada navijača!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter