0
Fudbal

FOTO: FK Čukarički

KOLAROV MU JE JEDAN OD IDOLA: Na ‘Banovo brdo’ stiglo novo pojačanje! (FOTO)

Objavljeno: 16.01.24 u 12:50

‘Brđani’ se ozbiljno spremaju za nastavak sezone.

Tim sa Banovog brda ne želi ništa da prepušta slučaju u nastavku takmičarske godine, pa su u januarskom prelaznom roku ozbiljno prionuli na posao. Do sada su kao nova pojačanja stigli Mitar Ergelaš, Uroš Miladinović Lazar Kaličanin, a sada je došao i fudbaler iz Južne Koreje, Đi-Un Jo.

Jo igra na poziciji ofanzivnog veznog i dolazi iz Daegua na jednogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa. Sportski direktor Čukaričkog, Vladimir Matijašević je rekao da su ga gledali i u njemu prepoznali talenat.

– Ovaj momak u Čukarički dolazi na preporuku Dejana Damjanovića, koji je dugo vremena proveo igrajući fudbal na visokom nivou u Južnoj Koreji. Pogledali smo ga, prepoznali talenat, biće ovde na pozajmici godinu dana, uz pravo da ga potom i otkupimo. Igra na poziciji boćnog ofanzivnog veznog, u poslednje vreme popularno „vinger“ – naveo je.

Potom se obratio i sam Đi-Un koji je istakao da je željan dokazivanja u evropskom fudbalu.

– Čuo sam ranije za srpsku ligu, s obzirom na to da su dva igrača iz Južne Koreje u ovoj zemlji, Hvang je član Crvene zvezde, a Jin-Ho Jo Novog Pazara. Predočeno mi je da Čukarički voli mlade igrače i da im daje šansu, zadovoljstvo mi je što sam postao član ovog kluba. Želim da se dokazujem u evropskom fudbalu, smatram da je ovo prvi i trenutno najbolji mogući korak zamene u tom smeru – jasan je.

FOTO: FK Čukarički

Jedan od idola mu je Aleksandar Kolarov.

– Aleksandar Kolarov. Znam i da je tokom karijere igrao za Čukarički. I naravno, Kajl Voker iz Mančester sitija. Prilično je jak, ujedno i izuzetno brz, uz to osvojio je gotovo sve moguće trofeje ove sezone – poručio je Jo.

Prvo iskušenje imaće već na pripremama na Kipru kada će ekipa u četvrtak otputovati i boraviti do 1. februara. Brđani će u Limasolu odigrati i pet kontrolnih mečeva, prvog rivala za 22. januar još traže (jedan od kiparskih drugoligaša), a potom će igrati protiv ekipe AEZ Kakakiu 24. januara, četiri dana kasnije rival će biti Aratat Jermenija, 29. januara Voždovac, 31. januara Vojvodina.

DULJAJ KORISTI VEZE IZ ŠAHTJORA: U Humski stiže pojačanje iz Ukrajine! (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter