0
ATP

FOTO: Printscreen/X

LAVOVSKO SRCE MIOMIRA KECMANOVIĆA: Srbija i dalje sa svim predstavnicima na AO!

Objavljeno: 15.01.24 u 14:04

Nakon što je poveo Kecmanović je delovao poprilično samouvereno

Srbija će i posle drugog dana ostati sas svim predstavnicima na Australijan openu, pošto je Miomir Kecmanović posle preokreta porazio Josukea Vatanukija 3-1, po setovima 4:6, 7:5, 6:3, 6:4. Meč je trajao 2 sata i 40 minuta.

Početno opipavanje snaga između dva tenisera ukazivalo je na činjenicu da će se Japanac poprilično oslanjati na svoj servis i da će u razmenama ipak biti rezervisan. Lako je osvajao svoje servis gemove, pa je ta jedina sekvenca nepažnje uticala da rival dođe do brejka u sedmom gemu, što je bilo dovoljno i za set.

Sličan tok imao je i set broj dva, sa jasnom razlikom u završnici, kada su gemovi Vatanukija konačno postajali duži. I upravo je u dvanaestom konačno došla preko potrebna prilika, zatim i druga posle greške Josukea i Kecmanović je izjednačio.

Tada se uvukla nesigurnost u udarce Vatanukija, koji je ipak više ulazio u razmene u odnosu na raniji deo meča, što se odrazilo na rezultat. Makar se na tako nešto čekalo do četvrtog gema kada je Miomir sjajnom kretnjom sebi iskreirao nekoliko poena i oduzeo servis protivniku, a zatim u sedmom gemu odbio nalet i prve šanse rivala posle dugo vremena.

Nakon što je poveo Kecmanović je delovao poprilično samouvereno na početku četvrtog perioda duela, i pored toga što je ispustio prednost od 2:0 odmah, izlgledalo je da drži sve pod kontrolom. Sačekao je novu priliku i došao do 3:2, potvrdio brejk do kraja i prošao u drugo kolo.

Miša će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz okršaja Rinkija Hidžikate i Jana Lenarda Štrufa.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter