0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@AVFCOfficial

VILA POSRNULA U LIVERPULU: Everton otkinuo dva boda velikanu iz Birmingema!

Objavljeno: 14.01.24 u 18:50

Redsi su se sada osamili na prvom mestu

U meču 21. kola engleske Premijer lige, fudbaleri Evertona i Aston Vile su remizirali bez golova 0:0 na stadionu „Gudison“. Utakmica je bila izuzetno tvrda, a oba tima imala su svoje prilike da se domognu tri boda.

Tim menadžera Unaija Emerija, Aston Vila, imao je priliku da se izjednači na vrhu tabele sa Liverpulom, ali su gradski rivali sačuvali lidersku poziciju. Vila je uspela da zatrese mrežu u 18. minutu preko Emerija, ali je gol poništen zbog ofsajda levog beka Aleksa Morena.

U 28. minutu, Aston Vila je imala još jednu dobru priliku, ali je golman Evertona, Pikford, sjajno zaustavio pokušaj Bejlija. Ni Everton nije bio bez prilika, s najboljim šansama koje su propustili Kalvert-Luin i Arnaut Danžuma, jedan u prvom delu, a drugi u nastavku utakmice.

U samom finišu, Aston Vila je imala priliku za tri boda, ali je sjajan start Mikolenka osujetio pokušaj Keša četiri minuta pre kraja. Everton je u 89. minutu postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda Dukurea.

Trenutno, Aston Vila se nalazi na trećem mestu sa 43 boda, koliko ima i drugoplasirani Mančester siti, dok je Liverpul na liderskoj poziciji sa dva poena više. Everton se nalazi na 17. mestu sa istim brojem bodova.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter