0
Fudbal

FOTO: Twitter/Girona FC

REMI ALMERIJE I ĐIRONE: Tim iz Andaluzije bio bliži pobedi!

Objavljeno: 14.01.24 u 15:58

Velika borba se vodila.

U okviru 20. kola španske La Lige odmerili su snage fudbaleri Almerije Đirone od 14 časova. Nakon velike borbe koja se vodila u Andaluziji rezultat na kraju je bio 0:0, a bliži pobedi je bio domaći tim, ali su se gosti odbranili i na kraju remizirali.

Od samog starta susreta domaća ekipa je bila dosta konkretnija i imala kontrolu igre. Mićelov tim je imao samo jednu priliku u prvom delu kada je u 20. minutu šutirao Dejli Blind, ali je čuvar mrreže Almerije bio na mestu. Nakon toga Đirona je bila u podređenom položaju, pošto je protivnik preuzeo totalnu inicijativu. 

Imala je Almerija sjajnu priliku u 35. minutu nakon centaršuta Robertona, koji bi završio u gol-atu, ali je loptu u srce kaznenog prostora je poslao Akijeme, a tamo su jedan drugom zasmetali Aribas i Embarda, a lopta je na sreću Đirone otišla pored gola. Ponovo su su domaći imali šansu u 41. minutu kada je u šesnaestrcu lopta došla do Arivasa, ali je Kazaniga odbranio šut.

Uspela je Đirona izdrži nalete i da se rezultatom 0:0 ode na odmor. 

I u drugom delu nastavila je Almerija u istom ritmu i ponovo je golman Đirone bio na iskušenju kada je Akijeme šutirao, ali je Kazaniga ponovo intervencijom spasao svoj tim. Imali su domaći ponovo sjajnu priliku kada je lopta došla do Arivasa na ivici kaznenog prostora, šutirao, ali je njegov šut bio neprecizan i završio pored gola.

U nastavku su uspeli gosti da se konsoliduju i da krenu u ofanzivu, ali su se defanzivci Almerije odlično snalazili i bili na visni zadatka. U poslednjih 20 minuta vodila se velika borba na sredini terena, domaćin je smanjio je intezitet, ali su ponovo bili konkretniji i imali veći posed lopte. 

Imala je Đirona nekoliko velikih naleta ka golu Almerije, ali su se domaći odlično branili. U jednom trenutku velika panika je bila u redovima Andalužana, ali nisu odolevali. U 80. minuta desio se veliki peh za goste kada je Garsija dobio crveni karton, a domaći su imali šansu iz slobodnog udarca koju nisu iskoristili.

Na kraju nako velike borbe utakmica se završila najnepopularanijim rezultatom 0:0, a Đirona je sada privremeno na vodećoj poziciiji sa 49 bodova i u sledećem kolu igraju protiv Sevilje. Almerija je još uvek bez pobede ove sezone i na polsednjem je mestu sa šest bodova, a u sledećoj utakmici odmeriće snage protiv Real Madrida.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter