0
Evroliga

Igor Rakocevic Crvena Zvezda - Partizan ABA liga finale May, 27. 2022. Belgrade Serbia. 27.5.2022. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

RAKOČEVIĆ SE OGLASIO: Legendarni košarkaš govorio o budućnosti Zvezde i Partizana u Evroligi!

Objavljeno: 14.01.24 u 19:42

Novonastala situacija je sve razbesnela

Legendarni plejmejker Igor Rakočević izneo je kritiku na nedavne izjave Paulijuasa Motiejunasa koje sugerišu na mogućnost smanjenja broja predstavnika Srbije u Evroligi naredne sezone.

Rakočević je istakao da bi takva odluka bila nefer, posebno uzimajući u obzir doprinos Crvene zvezde i Partizana evropskoj košarci.

Ako Srbija ne bude imala 2 predstavnika u Evroligi sledece godine, onda kriterijumi kao sto su tradicija, kvalitet kosarke, razvoj mladih Evroligaskih igraca, brojnost publike, najvatrenije atmosfere na utakmicama, promocija Evrolige, davanje mnogih izvanrednih igraca Evropi, – nisu kriterijumi koji se uvazavaju pri toj odluci. Da Zvezda i Partizan posle svega sto su dali Evropi, uz ovoliko interesovanje i najbrojnije publike ne igraju Evroligu sledece godine je u najmanju ruku nefer.

On je dodao da je nepravedno da klubovi poput Crvene zvezde i Partizana, koji su dali ogroman doprinos evropskoj košarci uz veliko interesovanje i brojnu publiku, ne igraju Evroligu sledeće godine.

– Ako je novac najbitniji, da je klub iz bogatije drzave i da ima veci budžet, onda to vise nije sport u izvornom smislu, i tu kosarka i publika najvise gube. Ako neki novi klubovi treba da udju u Evroligu, bolje bi bilo da prosire, umesto da izbacuju jednu od 2 najpopularnije ekipe – naveo je Rakočević.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter