0
Fudbal

Nikola Vasiljević (FOTO: Starsport)

NIKOLA VASILJEVIĆ ZA HS: ‘Igranjem za Zvezdu ostvario sam dečački san, ponudu Radničkog sam prihvatio bez dileme!’ (FOTO)

Objavljeno: 14.01.24 u 11:25

‘Sledi nam borba za opstanak i moramo dobro da se spremimo.’

Došao je u Crvenu zvezdu kako bi ispunio dečačke snove, ali nikada nije dobio pravu šansu. Međutim, rođeni Nišlija, Nikola Vasiljević se može pohvaliti punom vitrinom trofeja iz Ljutice Bogdana, a posle četiri ipo godine došlo je vreme za rastanak. Iskusni čuvar mreže napustio je ‘Marakanu‘ i vratio se u svoj rodni grad i došao da pomogne svom Radničkom u borbi za opstanak.

FOTO: Starsport

Vasiljević je za HotSport govorio o svom novom izazovu u karijeri, ali se osvrnuo i na boravak na Topčiderskom brdu.

 Vratio si se u Radnički i svoj rodni grad posle toliko godina. Kakav je osećaj? 

NV: Iskreno da kažem, malo mi je čudno. Nisam planirao sad na zimu da menjam sredinu. Usledio je poziv predsednika Radničkog, Ivice Tončeva i prihvatio sam.

 Radnički se grčevito bori za opstanak, a pred ekipom je nimalo lak zadatak. Kakva je atmosfera u klubu?

NV: Danas sam bio da potpišem ugovor, gledao sam trening. Prvi utisak je da je dosta bolje, jer vidim da je dosta igrača otišlo, hoće da prave novu ekipu. Dolaze novi igrači, atmosfera je dobra, radi se marljivo. Sledi nam borba za opstanak i moramo dobro da se spremimo.

Kada je došla ponuda da se vratiš na Čair, da li je bilo dileme?

NV: Kada sam popričao sa predsednikom Ivicom Tončevim, usledio je razgovor sa mojom porodicom i devojkom. Nisam imao mnogo dileme, prihvatio sam odmah.

Bio si član Crvene zvezde u jednom od najuspešnijeg perioda u istoriji kluba. Da li je igranje za ‘crveno-bele’ za tebe bilo ostvarenje sna?

NV: Jeste. Navijam za Zvezdu ceo život i kada sam počinjao karijeru, želja mi je bila da zaigram u ‘crveno-belom’ dresu. To se desilo i pogodilo da moj boravak bude uspešan i jedno prelepo iskustvo i fanstatičan utisak.

U Ljutice Bogdana si sarađivao sa Vladanom Milojevićem, Dejanom Stankovićem, Milošem Milojevićem i Barakom Baharom. Sa kim imao najbolji odnos?

NV: Sa svima sam bio u dobrim odnosima, ali najbolje sam se slagao sa Milošem Milojevićem. Kod njega sam i dobio šansu da branim.

 Zvezda je imala po mnogima razočaravajuću sezonu, a Partizan je na iznenađenje mnogih dobio derbi i osvojio titulu jesenjeg prvaka, a ceh je platio Bahar. Da li Milojević može da vrati ekipi samopouzdanje i samim tim i titulu?

NV: Mislim da može. Polusezona nije bila kakvu smo očekivali, ali to je fudbal, danas svi igraju. Imali smo par kikseva što je Partizan iskoristio i sada su prvi. Potrebna je nova i sveža krv, a mislim da sa Milojevićem Zvezda može da osvoji tituli i duplu krunu.

 Da li smatraš da si trebao da imaš veću minutažu?

NV: Jedino mi je žao što u Crvenoj zvezdi nisam dobio veću šansu, ovo sam sve ostavrio i titule i igranje u Ligi šammpiona. Mislim da sam zaslužio veću minutažu.

 Svoje prve fudbalske korake napravio si u Car Konstantinu Nišu zajedno sa Andrijom Živkovićem. Kako si odlučio da budeš golman?

FOTO: FK Car Konstantin Niš

NV: Kada sam počinjao da igram fudbal, bio sam prvo desni bek. Na jednom turniru trebao je golman, ja sam se javio da hoću da probam i video sam da mi dobro ide. Na desnom beku treba dosta da se trči. Postoji jedna anegdota sa Živkovićem. Dok smo trenirali u Car Konstantinu, živeli smo na dva minuta od terena, a trening je bio u 9, mi krenemo od kuće u 8:57 i zbog toga su nam se ljutili redovno, pa smo morali da dolazimo ranije.

FOTO: FK Car Konstantin Niš

Dok je Mladen Krstajić bio selektor Srbije dobio si dva puta poziv. Da li u budućnosti očekuješ da dobiješ poziv i od Piksija?

NV: Za sada mi je cilj da redovno branim, a ako bude sve kako treba i da se vratim u staru formu, što da ne.

FOTO: Starsport

 Kakva su tvoja očekivanja od Srbije na Evropskom prvenstvu?

NV: Mislim da možemo da prođemo grupe i da budemo bolji neko na Svetskom prvenstvu. Zrelija je ekipa, dugo su zajedno i sada bi trebalo da se sve kockice da se slože – zaključio je Vasiljević.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter