0
Ostali sportovi

FOTO: VSS

GRCI POTOPILI DELFINE: Srbija ostala bez šansi za peto mesto na Evropskom prvenstvu!

Objavljeno: 14.01.24 u 17:12

Moraće da se zadovolje borbom za sedmo mesto

U meču doigravanja za peto mesto na vaterpolo turniru, reprezentacija Srbije doživela je poraz od Grčke rezultatom 10:12. Iako je susret bio dosta ujednačen, Grci su iskoristili prilike koje su im se pružile, dok Srbija nije uspela efikasno da koristi svoje prilike.

Utakmica je bila izjednačena sve do četvrte četvrtine, kada su se Grci odvojili na dva, a zatim i na tri gola prednosti po prvi put. Srbija nije pružila dobar učinak ni u ofanzivi ni u defanzivi tokom ovog perioda. Ključne golove za Grčku postigli su Alafragis, Genidunas i Fontulis.

Aleksandar Mandić se istakao u redovima Srbije s tri postignuta gola, dok su Dušan Lazić i Đorđe Radulović doprineli sa po dva gola. Sa druge strane, Genidunas je bio najefikasniji u redovima Grčke sa tri postignuta gola.

Srbija će sada imati priliku da se bori za sedmo mesto na turniru, susrećući se s poraženim iz duela Crne Gore i Rumunije. Iako je poraz od Grčke razočaravajuć, srpski vaterpolisti će imati priliku za iskupljenje i završetak turnira na pozitivan način.

0
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter