0
Fudbal

FOTO: YouTube/Screenshot

VREMEPLOV: Dan kada je Srbija upoznala Luisa Suareza! (VIDEO)

Objavljeno: 13.01.24 u 08:00

Urugvajac pokazao kakav je majstor.

Na kraju sezone 2007/08 Borac iz Čačka je imao sjajnu takmičarsku godinu i domaći šampion okončao na četvrtom mestu koje je vodilo u kvalifikacije za UEFA Kup, sadašnju Ligu Evrope. Međutim, srpski tim se nije olako dao, već je stigao do plej-of faze, bili su na korak da uđu u grupe.

Padali su redom rumunska Dacija, Lokomotiva iz Sofije, a onda je na red stigao Ajaks. U timu iz Amsterdama su tada igrali Huntelar, De Jong, Oleger, Stekelenburg, Van Der Vil, Sulejmani, Vertongen, ali je posebnu pažnju privukao Luis Suarez, tada mladi i ne toliko poznati napadač.

Prvi susret odigrao se u Beogradu na stadionu Partizana, gde je Borac Čačak igrao svoje evropske utakmice. Ajaks je pobedio rezultatom 4:1, a Suarez je tada pokazao kakav je majstor. Naime, igrao se 35. minuta i lopta je sa levog boka stigla do Urugvajca u kaznenom prostoru, a on se sjajno snašao i iz mesta lobom postigao pogodak. Stelci su još bili Miralem Sulejmani, i dva puta Klas Jan Huntelar, a za Čačane Dragan Milovanović.

Drugi duel u Holandiji pripao je takođe Ajaksu rezultatom 2:0, a pogađali su Serpong i ponovo Suarez. Vredi pomenuti da je tada fudbaler Borca bio i sadašnji reprezentativac Srbije, Darko Lazović koji je član Verone. 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter