0
AdmiralBet ABA Liga

Kosarka Beobasket 20 godina Miodrag Misko Raznatovic owner of Beobasket agency Beograd, 28.06.2015. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

RAŽNATOVIĆ IZ SKROZ DRUGOG UGLA: Za Avramovića se raspituju u NBA-u, imamo dve ili tri vozačke u ekipi“

Objavljeno: 13.01.24 u 15:48

„Bio sam ljubomoran na Aleksin doček u Čačku“

Nakon utakmice između košarkaša Mege i Borca iz Čačka u kojoj su gosti slavili rezultaztom 78:94 , čuveni košarkaški menadžer Miško Ražnatović govorio je za „Kablarnet

On je između ostalog istakao da bi voleo da prespava dve, tri godine i dočeka da Megini igrači rođeni 2008/09. godine postanu seniori jer imaju neverovatan talenat. Takođe, podvlači da se za Aleksu Avramovića raspitivalo više klubova iz NBA lige!

Intervju preuzet od kolega iz Čačka prenosimo vam u celosti:

Generalno gledano, mladi igrači vole da dođu u Megu jer znaju da će dobiti dosta minuta i dosta slobode što su bitni faktori za razvoj. Evo, Lovro Gnjidić je kod nas samo deset dana, a igra odlično. Međutim, nije suština u tome, suština je u stalnom osmehu na njegovom licu, u dobrom raspoloženju, sa velikom voljom da radi, trenira… Kao i svi ostali igrači Mege. Mislim da u domaćim, srpskim medijima nije dovoljno potencirana mladost Meginog sastava. Sa druge strane, jako je potencirano u Evropi, još više u SAD – u, gde se govorilo da je Mega najbolji evropski koledž tim. Pre bih rekao da je ovo najbolji evropski srednjoškolski tim jer su dvojica igrača 2005. godište, mnogo igrača je rođeno samo godinu dana ranije, praktično su srednjoškolci“, podvlači na početku razgovora Miško Ražnatović.

Miško je upitan koliko ima vozaćkih dozvola u ekipi?

Nije šala, momci ukupno imaju dve ili tri vozačke dozvole, ali igraju jako kvalitetno, što su potvrdili i u Čačku. Znamo svi da nije lako nastupiti u dvorani kraj Morave. Naročito ove sezone, jer je ovo najkvalitetniji sastav koji Borac ima od kada nastupa u ABA ligi. Borac je našao trojicu dobrih stranaca, a veoma dobri su domaći igrači koji nisu Čačani, Tasić i Rebrača, i tradicionalno imaju dobru čačansku bazu. Od minus devetnaest Borac je stigao na minus tri, ali niko od mladića nije gubio glavu. Za Megu su igrali Jokić, Micić, Novica Veličković, ali nikad te ekipe nisu odigrale utakmicu u Čačku kako su ovi momci odigrali poslednji duel sa Čačanima.

Pošto ste se pohvalno izjasnili o Čačanima, šta prognozirate za ovaj tim Borca?

Sigurno će se sada boriti za plej – of. Ranijih godina svi smo ih posmatrali pomalo potcenjivački jer nije bilo atletike, trčanja… Imali su dobar šut po tradiciji, ali ove sezone igraju modernu košarku. U Beogradu su gubili petnaest razlike i dobili su Megu. Sada je Mega imala plus devetnaest, Borac  se vratio, ali smo dobili utakmicu. Da ne zvuči kurtoazno nakon pobede, odličan je poraženi sastav, stvarno mislim da Borac ima kvalitetan tim“.

U Vašem poslu visoko ste podigli lestvicu. Još uvek radite sa puno motiva i ljubavi?

Da se malo našalim. Voleo bih da prespavam dve, tri godine i dočekam da Megini igrači rođeni 2008/09. godine postanu seniori. To je nešto najtalentovanije što je Mega imala, četvorica igrača, možda i petorica, imaju neverovatan nivo talenta. Oni su rano stigli kod nas i od starta su učeni da igraju brzo, da visoki igrači povuku loptu, da šutiraju, da napad traje kratko… Nije pedagoški da u tom uzrastu pominjem imena, ali budimo strpljivi. Za njih će se čuti“.

Šta nam možete reći o večitim rivalima?

Imaju veliko breme dobrih rezultata. Ljudi su ludi za košarkom. Ta atmosfera na Partizanovim mečevima, na Zvezdinim utakmicama… Partizan bi napunio dvoranu koja prima trideset hiljada navijača. Pa pogledajte poslednji derbi, videćete i utakmice koje dolaze. I Zvezda bi privukla još deset hiljada navijača. E, sada, dolazimo do imperativa pobede kada moraš da ispuniš i zadovoljiš ambicije armije navijača. Kako da dobiješ meč, a istovremeno pružiš šansu mladim košarkašima. Zbog toga je Mega značajna, dali smo Topića, ali Jović je 2005. godište, Đurišić je godinu stariji, na Miljenovića, sa tek 22 godine, gledamo kao na veterana. Nadam se da će jednog dana igrati za našu reprezentaciju“.

Partizan ili Zvezda, kome dajete prednost?

Teško je reći. Ko bude imao prednost domaćeg terena, taj je u prednosti. Samo jednom je domaćin, u finalu ABA lige, za poslednjih pet godina, izgubio. Zvezda od Budućnosti, kada svakako nije bilo očekivano. Objektivno, Partizan je bio dominantniji, a derbi se završio onakvom pobedom Zvezde. Kada bi se za dva dana ponovo igrao derbi, a parket bio crno – beli, dobio bi verovatno Partizan. Još ništa nije gotovo“.

 

Menadžersko zastupanje igrača Ražnatovića počelo je od legende Čačka – Saše Savića Cvike. Pa je Miško upitan ko je najbolji igrač iz Čačka kojeg je zastupao?

Sećam se dana kada je prešao u Radnički jer je u tom trenutku to bilo jako bitno za mene. Bio je izuzetan momak. Aleksa Avramović je najbolji igrač iz Čačka koga sam zastupao jer je mnogo uradio minule godine,dostigao je kvalitet, čak sam iz NBA dobio dosta pitanja o Aleksi. Ipak, suština je što je drag i simpatičan momak sa kojim imam odličnu komunikaciju. Iz KLS – a je teško otići u Italiju, sa njim sam to uspeo i stvarno sam se lepo osećao posle Aleksinog prelaska u Vareze. Nismo baš sanjali, ali ostvarilo se da osvoji srebro na Mundijalu, da u džep stavi najboljeg beka NBA lige… Video sam i doček posle SP u Čačku, niko nije imao takav doček, čak sam bio i ljubomoran na njega, ha, ha, ha, zaslužio je to Aleksa.

7
5

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter