0
Evroliga

Mathias Lessort, #26 of Panathinaikos Athens during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Panathinaikos Athens Istanbul at Stark Arena on November 30, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ODISEJA PANATINAIKOSA I LESORA: Zeleni „gaze“ sve pred sobom, Matijas najkorisniji u uspehu! (FOTO +VIDEO)

Objavljeno: 13.01.24 u 14:58

Sa 23 ubačena poena, takođe je i izjednačio svoj evroligaški rekord u ovom parametru

Košarkaš Panatinaikosa, Matijas Lesor, izabran je za MVP-ja 21. kola Evrolige!

Partizanov ljubimac se još jednom istakao maestralnom partijom  u pobedi protiv Monaka gde je meč završio sa indeksom korisnosti od čak 42.

Lesor je ovde oborio sopstveni rekord, kada je u pitanju ovaj parametar i po ko zna koji put dokazao da spada u „krem de la krem“ centara u Evropi.

Sa 23 ubačena poena, takođe je i izjednačio svoj evroligaški rekord u poenima, a uz to, imao je i devet skokova i pet asistencija, uz sedam faulova koji su napravljeni na njemu.

Nekadašnji centar Partizana igra fantastično ove sezone što dokazuje i njegove brojke: 13.8 poena, 5.9 skokova, 0.9 blokada, i indeksom korisnosti čak 18.9 u najelitinjem takmičenju „Starog kontinenta“ 

Nagrada za MVP-a kola u Evroligi mu je druga u karijeri, obe je zaslužio igrama u Atini.

 

Panatianikos je trenutno četvrti na tabeli sa 13 pobeda i osam poraza

Standings provided by Sofascore
3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter