0
Domaći fudbal

From left Njegos Petrovic Filippo Falco Petar Stanic Richairo Zivkovic Fudbal-Super League Season 2021/2022 FK Partizan v Crvena Zvezda Beograd, 19.09.2021. foto: Starsport.rs ©

KONAČNO JE GOTOVO: Veliki promašaj posle tri godine napušta Marakanu!

Objavljeno: 12.01.24 u 18:12

Apsolutno se nije uklopio

Posle tri godine zajedničke saradnje, Crvena zvezda i Filipo Falko su se zvanično rastali, čime je okončana njegova epoha na Marakani. Italijanski ofanzivni vezista je razgovarao sa Sportitalijom o svojoj odluci da raskine ugovor sa aktuelnim šampionom Srbije šest meseci pre isteka.

Falko nije učestvovao u zvaničnim mečevima tokom poslednjih 13 meseci, ali je u razgovoru za Sportitaliju izrazio optimizam u pogledu svoje budućnosti u fudbalu.

Za Crvenu zvezdu je odigrao 36 utakmica i postigao šest golova, uz četiri asistencije.

Avantura u Srbiji je završena, sa Crvenom zvezdom sa raskinuo ugovor šest meseci pre isteka. Dobro sam, treniram i željan sam da se što pre vratim na teren. Dobro radim, nastavljam da se usavršavam. Verujem da još uvek mogu mnogo da dam fudbalu, kako u Italiji, tako i van nje„, rekao je Falko za Sportitaliju.

Kako kaže, ponuda ima, kako iz domovine, tako i iz inostranstva.

Nisam igrao tri-četiri meseca, ima nekih dodatnih poteškoća. Ispao sam iz tima nakon što se moj odlazak u junu nije ostvario, nisam se tada dogovorio sa Crvenom zvezdom. Opcija ima i u Italiji i u inostranstvu, pa ću sa svojim agentima sve proceniti„.

Falko je specijalista za promocije, s obzirom da se sa klubovima tri puta peo iz Serije B u najviši rang takmičenja italijanskog fudbala. Prethodnih nedelja se pominjalo čak da bi mogao i u Seriju C, u rodni Taranto, a tamošnji trener Ecio Kapuano rekao je da bi ga lično čekao na aerodromu.

On je sjajan, kao trener, ali i kao čovek, u dobrim smo odnosima dugi niz godina. Sa Tarantom treniram jer moram da održim kondiciju. Postoje kontakti, ali ništa više od toga. Ponosan sam što sam ostvario tri promocije iz B u A. Osećam se odlično i želim da dobijem šansu, možda čak i u timu koji cilja Seriju A. Naravno i u inostranstvu, s nestrpljenjem čekam da se vratim. Da vidimo šta će biti od svega toga„, poručio je Falko.

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter