0
Fudbal
Dušan Tadić

Dusan Tadic (FOTO: Starsport)

TADIĆ IDE U PENZIJU? Evo šta kaže kapiten Srbije na spekulacije o kraju reprezentativne karijere!

Objavljeno: 10.01.24 u 09:50

Mnogi su kalkulisali o njegovom kraju nastupa za Orlove nakon EURA

Dok se odbrojavaju dani do početka Evropskog prvenstva, reprezentacija Srbije se sprema za povratak na veliku scenu posle 24 godine, sada sa saznanjem o protivnicima – Engleskom, Danskom i Slovenijom. Uzbuđenje raste među navijačima, a istovremeno su počela i nagađanja o budućnosti kapitena Dušana Tadića u dresu nacionalnog tima.

Unutar medijskih spekulacija da bi Tadić mogao da se povuče iz reprezentacije nakon Evropskog prvenstva, sam igrač je jasno stavio do znanja da nema nameru da se oprosti od dresa najdražih boja. U razgovoru za Mozzart Sport, Dušan Tadić je potvrdio svoju posvećenost reprezentaciji i odlučnost da i dalje nosi dres Srbije.

Fizički i psihički se osećam odlično. I dalje sam gladan i željan pobeda i uspeha i sve dok je tako – igraću. Imamo primere Modrića, Ronalda, Mesija i mnogih drugih. Mi igramo za reprezentaciju iz ljubavi i mislim da nam je obaveza da budemo uvek tu za nju, kada god smo joj potrebni. Znači, dok god sam potreban reprezentaciji – tu sam“, poručuje Tadić.

I dok Argentinci već kume i mole Mesija da obeća da će igrati na Mundijalu 2026. ispada da Srbi unapred škartiraju svog „Mesija“ iz državnog tima. A, Tadić vidi sebe u timu, ako bude potreban i za naredno Svetsko prvenstvo.

Što da ne. Ali, kao što sam rekao: ne treba praviti dugoročne planove. Najbitnije od svega je da se super osećam i da reprezentacija profitira. Mi smo tu da budemo u službi državnog tima i svoje zemlje“.

Ostanak u dresu reprezentacije čoveka koji na svakoj drugoj utakmici u proseku ili daje ili „namešta“ saigračima gol je svakako dobra vest, jer nije malo onih koji kažu da nemamo Tadićevog pravog naslednika u timu Srbije, igrača koji bi nadomestio toliki broj pogodaka i asistencija.

Imamo dosta mladih i talentovanih momaka, potrebno im je nekoliko godina, uz pravi razvoj, da bi dostigli vrhunac. I ja sam se godinama razvijao i napredovao. Potrebno je mnogo rada i truda da bi se dostigao vrhunac mogućnosti“.

Reprezentacija tačno od tog prethodnog nastupa na Evropskom prvenstvu 2000. godine nije prošla prvi krug nekog velikog takmičenja. Nema jednostavan odgovor ni Tadić šta je to što je potrebno ovoj generaciji da skine i tu „kletvu“ sa Orlova.

Sećam se te 2000. godine, bila je to neverovatna generacija… A, šta nam tačno nedostaje za prolaz dalje, ne znam ni ja tačno. Ali, potrebno je da budemo stabilni i konstantni. Verujem da možemo da ponovimo taj uspeh“.

Sa ogromnim očekivanjima su Orlovi odleteli u Katar pre godinu i kusur i tamo se bolno prizemljili. Svi veruju, pa i igrači, da je neka lekcija na tom Mundijalu naučena i da će poslužiti na leto u Nemačkoj.

„Svetsko prvenstvo u Kataru je bilo veliko iskustvo za sve. Mislim da smo naučili da nemamo previše šansi u životu i da kada nam se ukaže, moramo da je iskoristimo! Nadam se da će tako i biti. Imaš dva-tri prvenstva sveta i Evropska prvenstva u karijeri. Ovo EP nam je prvo posle toliko godina i moraćemo svaku utakmcu da igramo kao da nam je poslednja u karijerama. Dobra stvar je što sada nema euforije i mislim da je to pozitivna okolnost po nas“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter