0
Domaći fudbal

during the start of the preparation for the spring part of season pocetak priprema za prolecni deo sezone at stadium FK Teleoptik on January 09, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

NIKOLIĆ PROVOCIRA ZVEZDU: „Mnogi su se sladili krizom, svi žele da nas pobede!“

Objavljeno: 10.01.24 u 11:20

Napadač je govorio na početku priprema

U sredu, u prostorijama Sportskog centra „Partizan-Teleoptik“, održano je okupljanje i prozivka igrača Partizana, označavajući početak priprema za prolećni deo sezone. Na ovom događaju, igrači su razgovarali s novinarima, a među njima se našao i Nemanja Nikolić, ključni igrač iz prvog dela sezone.

Nakon što je svima čestitao praznike, Nikolić je podelio svoje utiske iz 2023. godine, ističući šta će pamtiti, a šta bi voleo da zaboravi iz prethodne sezone.

Predstoji nam težak period, što se tiče prošle godine najlepši utisak je dobijen derbi i prvo mesto. Pripreme bih želeo da zaboravim, turbulentne su bile, bili smo raštrkani, nismo imali sastavljen tim, na stručnom štabu je bilo jako težak posao da obezbedimo polusezonu kakvu smo priželjkivali. Mislim da smo opravdali očekivanja, i da ćemo ostvariti još bolje rezultate. Biće teže jer su svi timovi uklopili svoje sastave, za nas se nadam da će biti još bolje.

Ističe i da očekuje još teži posao jer su ekipe videle da klub ima kvalitet.

– Na psihološkom aspektu je na nama lakše da započnemo ovaj drugi deo, a imamo i određeni pritisak jer kada si prvi žele svi da te dobiju i moraš opravdati očekivanja. Ja sam i pre toga rekao da su se mnogi sladili krizom u Partizanu. Sigurno će biti još teže, ali to je ono što nas čeka, ne samo u našoj ligi već i u kvalifikacijama od leta, imamo i tu dozu pritiska.

Kao ključ u nastavku sezone Nikolić vidi utakmice „izvan“ večitog derbija.

– Derbi to su tri utakmice, ali postoje i te manje utakmice kao što ste videli, izgubili smo u Nišu, protiv TSC kod kuće. Ne mogu da kažem da mi je prijatno zbog toga, neprijatno mi je, ja bih voleo da svi timovi imaju takvih problema u Nišu, protiv Vojvodine, u Subotici… To će onda biti još zanimljvije i vama novinarima i svima.

Njegovo zdravstveno stanje trenutno je bolje, a uz zanimljivu opasku je istakao i da očekuje da tim „poskupi“ na kraju sezone.

– Radio sam rendgen pluća, moj učinak je bio nula na poslednjih šest utakmica što se tiče golova i asistencija. Igrao sam na inicijativu trenera i u dogovoru sa njim. Mislim da su nas svi potcenili u ovom delu sezone. Kao što kažu, jeftini smo a dobro igramo, poskupećemo i mi na kraju sezone.

Dotakao se i svog učinka i svoje uloge u jesenjem delu kampanje.

– Ispao sam dobar džoker u nekim utakmicama. Nažalost dve utakmice koje sam počeo nismo dobili, TSC 3:3 i 0 :4. Mislim da ću se dobro spremiti, zdrav sam, i da ću prostor koji ću dobiti na terenu ostvariti i biti još učinkovitiji. Prvi put sam bio u toj ulozi, valjda ću nastaviti u tom smeru.

Nikolić se nada i pojačanjima koja će doprineti kvalitetu ekipe.

– Sigurno ćemo izgledati bolje i mislim da ćemo imati neka pojačanja koja će se uklopiti, iz tog razloga da nas očekuju teže utakmice jer su videli da imamo kvalitet. Mislim da ćemo sa pojačanjima postati još kvalitetniji i ostvariti naš cilj koji smo zacrtali.

0
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter