0
Košarka

FOTO: Printscreen/YouTube

MAJAMI VERUJE SPOLSTRI: Hiti produžili ugovor sa trenerom!

Objavljeno: 10.01.24 u 10:34

Ovako nešto se očekivalo

Radost i uzbuđenje obuzelo je navijače Majami Hita jer je Erik Spolstra, dugogodišnji trener kluba, potpisao novi ugovor koji ga vezuje za franšizu. Ovaj osmogodišnji ugovor, kako je objavio Asošijeted Pres, donosi Spolstri impresivnu sumu od 120.000.000 dolara, što ga svrstava među najplaćenije trenere u istoriji NBA lige.

Ovaj potpis stavlja Spolstru rame uz rame sa najuspešnijim trenerskim imenima, uključujući Grega Popovića i Montija Vilijamsa. Greg Popović je do sada bio na vrhu liste najplaćenijih trenera sa 80.000.000 dolara za petogodišnji ugovor, dok će Vilijams, koji trenira Detroit Pistonse, zaraditi 78.500.000 dolara za šestogodišnji ugovor.

Erik Spolstra, koji je na čelu Majamija već 16 sezona, postao je drugi najdugovečniji trener jednog tima u NBA ligi, odmah iza Grega Popovića iz San Antonija. Tokom svoje karijere, Spolstra je doveo Hit do NBA finala šest puta, a osvojio je i dva šampionska prstena. Po broju pobeda, postao je najuspešniji trener u istoriji ove franšize sa Floride.

Ovaj novi ugovor potvrđuje poverenje kluba u Spolstru i naglašava njegov ključni doprinos uspesima Majami Hita. Navijači s nestrpljenjem iščekuju nastavak saradnje i nadaju se dodatnim uspesima pod vođstvom iskusnog trenera.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter