0
Tenis

Hamad Medjevoci (FOTO: Starsport)

HAMAD I OGLA JURE GLAVNI ŽREB: Srpski teniseri grabe ka završnom turniru Australijan opena!

Objavljeno: 10.01.24 u 10:12

Pokušaće da se domognu glavnog takmičenja

Tokom prvog dana kvalifikacija za Australijan Open, Hamad Međedović i Olga Danilović zabeležili su ubedljive pobede, dok je Natalija Stevanović iskusila izazovnu borbu i nažalost završila takmičenje.

Hamad Međedović, trenutno 113. igrač sveta, impresivno je savladao Marka Čekinata sa rezultatom 6:1, 6:1, za svega 51 minut igre. Ovaj ubedljiv trijumf postavlja ga u drugu rundu kvalifikacija gde će se suočiti sa Abedalahom Šelbajhom, 20-godišnjakom iz Jordana, trenutno 193. igračem na ATP listi.

Olga Danilović takođe je ostvarila zapaženu pobedu, pobedivši Irinu Šimanovič sa 6:2, 6:0 za 72 minuta igre. Naredna protivnica Danilovićeve biće Zejnep Sonmez, 155. igračica sveta.

Sa druge strane, Natalija Stevanović se borila u maratonskom duelu, ali je na kraju izgubila od domaće igračice Maje Džoint sa rezultatom 6:3, 1:6, 7:5. Iako je završila takmičenje u prvom kolu, Stevanovićeva će sigurno izvući pouke iz ove borbe i nastaviti svoj put ka napretku u budućim turnirima.

Hamad Međedović i Olga Danilović, sa svojim impresivnim počecima u kvalifikacijama, nastaviće da prate svoje ciljeve ka plasmanu u glavni žreb Australijan Opena, dok će Natalija Stevanović koristiti ovo iskustvo kako bi još jače radila na svom usponu u profesionalnom tenisu.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter