0
Evroliga

FOTO: Starsport

EVROLIGA: Makabi bolji od Virtusa u Pioniru, Barselona slavila nad Olimpijakosom!

Objavljeno: 10.01.24 u 23:50

Izraelci napravili iznenađnje.

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva slavili su nad Virtus Bolonjom rezultatom 95:78 u okviru 20. kola Evrolige. Ovo je za Izraelski tim veoma važna pobeda, pošto su sada na šestom na tabeli gde su se izjednačili sa Panatinaikosom Fenerbahčeom sa učinkom 12-8 i 24 osvojenih bodova. 

Sa druge strane Italijani su na trećoj poziciji sa skorom 14-6 isto kao i drugoplasirana Barselone sa 28 bodova. Najefikasniji na meču bio je Belineli koji je postigao 24 poena, slede ga Kordinije sa 13 i Šengelija sa 9. U pobedničkoj ekipi najviše se istakao Vejn Boldvin sa 22 poena, Džon Dibartolomeo je ubacio 16 poena, dok je Bonzi Kolson imao 14 poena.

U drugom susretu Barselona je dočekala Olimpijakos i odnela trijumf rezultatom 86:78 i  tako upisali svoju 14. pobedu i tako ponovo pobegli Panatinaikosu na dve pobede razlike. Katalonci su ušli u dobar ritam pošto su nakon večerašnje pobede ostvarili treću za redom u Evroligi, a sve ukupno četvrtu.

Najbolji u pobedničkom timu je bio Džabari Parker sa 21. poenom, Vili Ernangomes je ubacio 16 poena, dok su Nikola Kalinić i Tomas Satoranski utakmicu završili sa po 13 poena. Sa druge stranu u i timu iz Pireja najefikansiji je bio Alek Piters je bio najefikasniji sa 22 poena, a Najdžel Vilijams-Gos je imao 12.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter