0
Fudbal

FOTO: Twitter/Atalanta B.C.

DERBI LOMBARDIJE PRIPAO ATALANTI: Tim iz Bergama ide na megdan Fiorentini u polufinalu Kupa Italije!

Objavljeno: 10.01.24 u 23:00

Gosti slavili.

Fudbaleri Milana dočekali su Atalantu u okviru četvrtfinala Kupa Italije od 21 čas na ‘San Siru’ u derbiju ‘Lomardije’. Ekipa iz Begama je slavila rezultatom 2:1 i plasirali se u narednu gde ih čeka Fiorentina. Počeli su ‘Rosoneri’ odlično, diktirali tempo i bili bolji protivnik.

Kada se mislilo da će se na odmor otići bez golova, igrači oba tima su to demantovali. U finišu prvog dela domaći su poveli nakon fanstatične akcije u režiji Leaa i Ernandeza. Portugalac je pustio pas do Francuza, a on mu je vratio, a Rafael šutirao i doveo svoj tim u vođstvo.

Tek što je Milan poveo na sličan način Atalanta je uzvratila na drugoj strani. Tim Đanpjera Gasperinija je organizovao lepu akciju, a Hom je uposlio Kopmajnersa na ivici kaznenog prostora, a on iz prve šutirao i utišao ‘San Siro’. U drugom delu dobra igra gostiju, pala je energija ‘Rosonera’ što su gosti to iskoritili.

Nesmotren reakcijom Himeneza glavni arbitar je dosudio penal za Atalantu, a u 59. minutu je Kopmajners drugi put na susretu bio precizan. Nakon postigntog gola, Milan je dodao gas i bacio sve karte u napad. Imali su brojne napade domaći, ali je defanziva gostiju bila na visini zadatka. 

Imao je u 88. minutu šansu Musa da donese izjednačenje sa ivice kaznenog prostora, ali je čuvar mreže tima iz Begama imao sjajnu intervenciju i spasio svoj tim. Defanzivac Atalante, Holm je odradio odličan posao i u par navrata zaustavio nalete Leaa. Na kraju je Milan ispao i već 21. godinu neće osvojiti ovo takmičenje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter