0
Fudbal

FOTO: FIFA World Cup @FIFAWorldCup/ Twitter

NIŠTA OD ANĆELOTIJA: Karioke imenovale novog selektora! (FOTO)

Objavljeno: 08.01.24 u 12:32

Dorival Žunior ima bogatu profesionalnu biografiju, pošto je vodio čak 20 klubova

Čekalo se na ime novog selektora brazilske fudbalske reprezentacije i dugo spekulisalo da bi to mogao da bude Karlo Anćeloti, ali jedan od najvećih u trenerskom poslu ipak nije preuzeo ovu selekciju. Umesto njega domaće rešenje u vidu Dorivala Žuniora.

Ovaj šezdesetjednogodišnjak se nalazio na mestu šef stručnog štaba Sao Paula, ali je obavio upravu kluba da je prihvatio ponudu tamošnje fudbalske federacije (CBF) i da je aktivirao izlaznu klauzulu iz ugovora. Prema navodima medija, ona će biti 400 hiljada dolara.

Dorival Žunior ima bogatu profesionalnu biografiju, pošto je vodio čak 20 klubova u dosadašnjoj karijeri, a najveći uspeh ostvario je sa Flamengom pre dve godine kada je postao prvak Južne Amerike.

– To je ostvarenje sna, koji je bio moguć samo zato što sam dobio priznanje za rad obavljen u Sao Paulu. Zato moram da se zahvalim što ste bili deo ovog važnog razdoblja obnove. Takođe, bih želeo da se zahvalim navijačima za svu njihovu ljubav i podršku – rekao je Dorival u poruci navijačima Sao Paola.

Brazil se trenutno nalazi na šestom mestu južnoameričkih kvalifikacija za plasman na Mundijal 2026. godine. Tabelu predvodi Argentina s 15 bodova, Urugvaj ima 13, Kolumbija 12, Venecuela devet, Ekvador osam, a Brazil sedam bodova iz šest susreta.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter