1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Mega MIS

NEZAUSTAVLJIVA MEGA: Jelavić je budućnost regionalne košarke!

Objavljeno: 08.01.24 u 20:05

Nastavljaju svoj pobednički niz.

Košarkaši Mega MIS-a nastavili su sa odličnim igrama i rezultatima, pa su u 15. kolu ABA Lige slavili na gostovanju u Čačku protiv ekipe Borac Mozzarta 78:94 (18:30, 20:13, 21:25, 19:26). Izabranici Marka Baraća su u finišu prve i početkom druge deonice stekli veliku prednost, ali je domaćin uspeo da je istopi do velikog odmora. Usledila je velika borba u trećoj deonici, ali je finiš pripao košarkašima Mege, koji su potom u četvrtoj četvrtini uporno odbijali nalete Borca, čuvali komfornu prednost i na kraju više nego zasluženo slavili. Tako su ponovo došli do pozitivnog bilansa 8-7, dok je tim iz Čačka pretrpeo osmi poraz (7-8).

Andrija Jelavić je odigrao odličan meč i predvodio Megu sa 22 poena i sedam skokova, te je imao i najveći indeks korisnosti na utakmici 26. Na kraju je posle odličnog izdanja u odlučujućoj deonici Uroš Plavšić bio drugi strelac ekipe sa 16 poena, uhvatio je i šest skokova, dok su do dvocifrenog učinka stigli i Petra Kovačević sa 13 poena (pet skokova), Omerdžan Iljasolu sa 11, kao i Stefan Miljenović (šest skokova) i Nikola Đurišić sa po 10 postignutih poena.

U ekipi Borca sa istakao Ronaldo Segu sa 17 poena, Danilo Tasić je dodao 12, dok su po 11 postigli Tajlan Birts, Bojan Tomašević i Džavon Frenklin.

1
3

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter