0
ATP

Miomir Kecmanovic of Serbia celebrates after winning match against Abdullah Shelbayh of Jordan at the ATP 250 Srpska Open 2023 at National Tennis Center on April 20, 2023 in Banja Luka, Bosnia and Herzegovina. (Photo by Predrag Milosavljevic/Starsport.rs)

KECMANOVIĆ ODLIČNO STARTOVAO: Poražen Amerikanac na otvaranju Adelejda!

Objavljeno: 08.01.24 u 15:19

Srpski teniser je napravio brejk već u prvom gemu prvog seta

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u osminu finala ATP turnira u Adelejdu, pošto je u prvom kolu pobedio Amerikanca Mekenzija Mekdonalda 6:4, 6:2.

Meč je trajao 74 minuta. Ovo je bio četvrti međusobni duel srpskog i američkog tenisera u istoriji, a drugi trijumf Kecmanovića, koji se trenutno nalazi na 55. mestu ATP liste. Mekdonald je 42. teniser sveta.

Srpski teniser je napravio brejk već u prvom gemu prvog seta, a onda je na svoj servis stigao do 2:0. Amerikanac je potom osvojio dva gema i izjednačio je na 2:2.

Usledio je novi brejk Kecmanovića, a zatim je Mekdonald uzvratio ribrejkom. Srpski teniser je u devetom gemu napravio novi brejk za vodjstvo od 5:4, a onda je na svoj servis stigao do 6:4 i 1:0 u setovima.

Kecmanović je nastavio sa dobrom igrom i u drugom setu, a svom rivalu je u ovom delu meča prepustio samo dva gema.

Srpski teniser će u osmini finala turnira u Adelejdu igrati sa Britancem Džekom Drejperom. Britanac je 62. igrač na ATP listi, a dva puta u karijeri je igrao protivKecmanovića.

Drejper je prošle godine pobedio srpskog tenisera na ATP turniru u Lionu 6:4, 7:5, a Kecmanović je potom nadigrao Britanca u četvrtfinalu Dejvis kupa 7:6 (7:2), 7:6 (8:6).

ATP turnir u Adelejdu igra se za nagradni fond od 661.585 dolara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter