0
Košarka

FOTO: Twitter/@nuggets

ISTORIJSKA PARTIJA JOKIĆA: Denver demolirao Detroit, a Srbin ponovo ušao u istoriju NBA lige! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 08.01.24 u 08:11

Rutinski trijumf Nagetsa

Košarkaši Denver Nagetsa nastavljaju svoju impresivnu sezonu, a ovog puta su slavili protiv Detroita rezultatom 131:114, dok je srpski centar Nikola Jokić zabeležio nezapamćen učinak.

U ovom meču, Jokić se istakao svojim maestralnim asistencijama, završivši utakmicu sa samo četiri poena, ali i impresivnih 16 asistencija, sedam skokova i pet blokada. Ovaj neobičan učinak čini ga drugim igračem u NBA ligi koji je ostvario 16+ asistencija i 5+ blokada, nakon Džejlena Rouza 1996. godine, takođe u dresu Nagetsa.

Pored toga, Jokić je postao prvi igrač u ligi koji je imao 15+ asistencija, 5+ skokova, 5+ blokada, a da je postigao manje od pet poena. Iako je bio skromniji u poenima, Jokić je pokazao svoju svestranost i uticaj na igru tima.

Najefikasniji u redovima Denvera bio je Džamal Marej sa 37 poena, dok je Nikola Jokić, iako postigao samo četiri poena, dominirao u kreiranju igre. Na strani Detroita, Duren je bio najbolji sa 20 poena.

Utakmica je bila žestoka od samog početka, ali su Nagetsi prelomili meč po povratku sa odmora, postigavši impresivnih 43 poena u trećoj četvrtini. Ova pobeda Nagetsa potvrđuje njihovu formu i solidan plasman u ligi.

Sada Denver očekuje nekoliko dana odmora pre sledećeg izazova, duela sa Juta Džez u noći između srede i četvrtka, od 4 ujutru prema srednjeevropskom vremenu. Navijači su uzbuđeni zbog sjajne igre njihovih ljubimaca i sa nestrpljenjem iščekuju naredne izazove.

5
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter