0
Fudbal

FOTO: Twitter/JuventusFC

ALEGRI HVALIO VLAHOVIĆA: Osim trenera Juventusa i legende Intera i Čelsija dali svoj sud o Dušanu!

Objavljeno: 08.01.24 u 17:20

Srpski reprezentativac se polako vraća u formu.

Fudbaleri Juventusa su za vikend zabeležili trijumf u poslednjim minutima nad Salernitanom rezultatom 2:1, a heroj ‘stare dame’  bio je Dušan Vlahović. On je u 91. minutu na asistenciju Danila sa desnog boka glavom smestio loptu u mrežu i omogućio svom timu tesnu borbu za ‘Skudeto’ sa Interom. 

Nakon susreta trener ‘Bjankonera’, Maksimilijano Alegri je hvalio Vlahovića i istakao da je on jedan od najboljih napadača u Evropi.

-Vlahović spada u kategoriju jakih igrača u Evropi, jedan je od najboljih centarfora u Evropi i s obzirom na godine može samo da napreduje i to mu ide. Ovo je put kojim 23-godišnji igrač mora da ide, posebno onaj koji mora da nađe sopstvenu ravnotežu na mentalnom nivou gde se ni kada pogreši ništa ne dešava, ali je u poslednje vreme fizički bolji, poboljšao je svoje balans, a tehnički on takođe radi neke odlične stvari tako da sam ja srećan, a on može samo da raste – naveo je.

Pored stratega Juventusa, gost ‘Skaj Sporta’ bio je legendarni Paolo Di Kanio koji je prokomentarisao partije reprzentativca Srbije.

-Vlahović igra centarfora, nema precizan dodir. Promaši tri-četiri lopte, ali ostaje u igri jer je centarfor. U Frozinoneu se izvlači udarcem glavom na daleku stativu, što je klasično jer ga stavlja tamo. Ovde se odlepio u 91. minutu, udarcem glavom između njih dvojice. I već je dva-tri puta ubacio Lukakua u šesnaesterac. Stavio se na raspolaganje timu, a ne sebi. I to je rekao Alegri prošle i ove godine. Vlahović je sada ekstra čovek i to se vidi po njegovom stavu. On igra centarfora, a Maks ne, nikad ga ne oduzimaj – rekao je bivši veznjak Čelsija.

Takođe, svoj sud o Vlahoviću  je dao i legenda Intera, Đuzepe Bergomi.

-U poslednje vreme vidim Vlahovića lakšeg. Podvukao sam ova poslednja dva gola, ali i peti za Rabiota. Vidim ga odlučnijeg i ubeđenijeg – smatra on.

TRAJKOVIĆ PONOVO NA KLUPI RADNIČKOG: ‘Prioritet je da ostanemo u Superligi!’

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter