0
Evroliga

FOTO: Starsport

VEČITI NA F4 u BEOGRADU? San bi uskoro mogao da postane realnost!

Objavljeno: 07.01.24 u 18:52

Oba kluba će imati još par sezona da se spreme

Uzbudljivi košarkaški susreti između Crvene zvezde i Partizana nastavljaju da oduševljavaju košarkašku publiku širom Evrope i sveta. Srbija, drugu godinu zaredom, ima čast da ima dva predstavnika u prestižnom takmičenju Evrolige, a ambicije nacije se šire na organizaciju F4 u Beogradskoj areni 2026. godine.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izrazio je oduševljenje ovim dostignućima i najavio velike planove za naredne godine. Tokom gostovanja na televiziji „Pink“, Vučić je otkrio da se Beograd već kandidovao za domaćinstvo Fajnal fora 2026. godine. Ova vest je izazvala veliku pažnju u sportskoj javnosti, a Vučić je istakao da bi tada Srbija imala priliku da gleda ne samo jednog, već najmanje dva svoja predstavnika na završnom turniru Evrolige.

Beograd se kandidovao za organizaciju Fajnal fora 2026. Taman da tada imamo dva predstavnika na završnom turniru, najmanje jednog. Samo postavljamo visoke ciljeve i moramo da se borimo na svakom mestu. Da ne pričam o izgradnji kompletne sportske infrastrukture„, izjavio je predsednik Vučić.

Beograd je već bio domaćin spektakularnih finala Evrolige u bliskoj prošlosti. 2018. godine, Real Madrid predvođen Lukom Dončićem savladao je Fenerbahče, dok je 2022. godine Vasilije Micić odveo Anadolu Efes do titule pobedom nad Real Madridom.

S obzirom na istoriju uspeha srpskih klubova, gde je samo Partizan osvojio titulu evropskog šampiona 1992. godine, Vučić veruje da su Partizan i Crvena zvezda spremni za novo takmičenje na najvišem nivou. Osim organizacije F4, cilj je i plasman oba kluba na završni turnir Evrolige, čime bi Srbija potvrdila svoj značajan doprinos evropskoj košarci.

Očekuje se da će sportski entuzijasti u Srbiji sa nestrpljenjem pratiti dalji razvoj događaja i nadati se ostvarenju velikih ciljeva u svetu košarke.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter