0
Fudbal

Milovan Rajevac (FOTO: Starsport)

RAJEVAC O IGRAMA CRVENE ZVEZDE: ‘Uleteli’ su naivno u Ligu šampiona, posumnjao sam u one rezultate sa priprema!’

Objavljeno: 07.01.24 u 09:10

‘Čim nemate rezultate, to sve govori.’

Sa velikim uspehom je vodio reprezentaciju Gane, koju je 2010. godine u Južnoj Africi na Svetskom prvenstvu vodio do četvrtfinala, a u grupnoj fazi pobedio Srbiju i namučio Nemce. Milovan Rajevac je u intervjuu za Meridian Sport govorio o svojoj karijeri, ali se dotakao i igrama Crvene zvezde u ovoj polusezoni.

-Crvena zvezda je ‘uletela’ u Ligu šampiona naivno. Posumnjao sam u one rezultate sa priprema. Zna se u trenerskim vodama… Ako dobiješ sve utakmice tokom priprema, takmičarski period ti neće biti dobar. To se nažalost i dogodilo. Nisu imali čvrstinu. Ne smeš ti na tom nivou olako da primaš golove, ali treba znati igrati odbranu. Nije odbrana kada se svi vrate nazad. Setite se samo kako su Italijani nekada to radili. Jednostavno, vidi se u određenim momentima da je to amaterski rađeno. Nije bilo na željenom nivou – jasan je.

Nakon poraza u ‘večitom derbiju’ Barak Bahar je dobio ostavku, a on je istakao da čim trener nema rezultate odma se to i desi.

-Čim nemate rezultate, to sve govori. Primali su dva, tri gola u domaćem prvenstvu. To je nedopustivo. Ali, dobro, čovek je došao u veliki klub, ogroman. Danas nemaju mnogo strpljenja za trenera. Možda samo Englezi trpe i čekaju, a svi ostali hoće rezultat sad i odmah. Najmanje je dve godine potrebno da se uspostavi neki sistemi – naveo je Milovan.

Ljutice Bogdana se vratio Vladan Milojević, čovek koji je sa velikim uspehom vodio Zvezdu i koji je stvorio dominantan tim.

-Zec ako se vrati istim putem pogine – stalno ponavlja moj kum Đora. Šalim se naravno. Milojević je mnogo toga napravio u Zvezdi i nadam se da će nastaviti tamo gde je stao. Verujem da će naći način da obraduje navijače. Problem je što više nema zagarantovanog mesta u grupnoj fazi Lige šampiona. To je takmičenje gde kvalitet struke ispliva na videlo – rekao je bivši fudbaler ‘crveno-belih’.

Dodao je da su ‘večiti rivali’ pogodili sa pojačanjima iz Gane.

-Pogodili su sa momcima iz Gane. Ponosan sam na to. U drugom mandatu na klupi reprezentacije bilo mi je žao što nisam mogao da računam na Osmana Bukarija. Jednostavno, nije mogao da igra, čekao je pasoš. Sigurno da bi bio deo tima za Afrički kup nacija. Čujem se sa ljudima iz klubova. Pitali su i za Bukarija, Boaćija, Ada… Boaćija sam zvao u tim. Igra sada u tim slabijim ligama, pa više nije na tom nivou. Reč je o fenomenalnom igraču. Mnogo je zavoleo Srbiju i naučio dosta reči. Šalili smo se na osnovu toga često. Poneo je najlepše uspomene iz Beograda, baš voli u Srbiju. Bilo je i ranije igrača – kazao je nekadašnji selektor strateg Vojvodine Borca iz Čačka.

Problem igrača iz Gane su povrede kolena.

-Ovusu je i dalje u Čukaričkom, a nekada je Tejgo branio boje Partizana, Li Adi igrao za Zvezdu… Apija je došao u Vojvodinu, a to je jedan od najvećih igrača u istoriji Gane. Odlično je igrao. To je maltene kao da je Džajić zaigrao za Vojvodninu, toliko je cenjen u Gani. Problem tamošnjih igrača je što se lako i često povređuju. Kolena su im slaba, jer kao mladi igraju na tvrdim podlogama – objasnio je.

Poručio je da je Bukari igrač sa neverovatnim sposobnostima.

-Bukari je timski igrač sa neverovatnim individualnim sposobnostima. Bio je najopasniji pojedinac Crvene zvezde u Ligi šampiona. Jedini je na terenu koji može da pobegne svakoj odbrani. Naročito mu odgovara igra protiv timova koji stalno napadaju, pa ostavljaju više prostora u odbrani. On može mnogo uz kvalitetne saigrače. Ima sekvenci koje mora da ispravi da bi postao još bolji i da mu cena još više poraste. Zbog brzine može da igra u svakoj ligi. Sve zavisi od taktike tima za koji nastupa. Hitar je ‘na kratko’, u najboljim je godinama i tek treba da pokaže pun potencijal. Sposoban je da završi akciju i da asistira – zaključio je Rajevac.

ZVEZDA IMA MNOGO VEĆE PROBLEME OD PORAZA: Teodosića očekuje duža pauza!? (VIDEO)

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter