3
Evroliga

FOTO: STARSPORT

GOTOVO DECENIJA UNIŠTAVANJA HIMNE EVROLIGE: Delije su ovim potezom dale domaći zadatak svim drugim navijačima! (VIDEO)

Objavljeno: 07.01.24 u 21:55

Najveći trejdmark nekih navijača u svetskoj košarci.

Evroliga kao organizacija je daleko od onoga što jedan sportski predstavnik planetarnog sporta treba da bude, pa su od Bertomeuve, do trenutne Bodirogine uprave, čelni ljudi takičenja žestoko kritikovani od gotovo svih učesnika.

Vrlo verovatno je najsramotniji potez u istoriji takmičenja viđen januara 2015. godine, kada je nakon tragične smrti Marka Ivkovića u Istanbulu, čak i crveno-beli tim kažnjen.

Zvezda je prvobitno kažnjena jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama i sa 50.000 evra, a potom je morala da plati 30.001 evro.

 

Time je počeo revolt prema celom takmičenju, gde je gotovo punu godinu zviždano himni takmičenja, da bi decembra 2015. godine na meču protiv Bajerna, viđen momenat koji je dao domaći zadatak svim ostalim navijačima širom Evrope.

 

Naime, Delije su potpuno nadglasali himnu elitnog evropskog takmičenja, da bi nakon nekoliko utakmica „odsustva“ poznate melodije, tek u narednoj sezoni radio drugačiji master zvuka na evropskim utakmicama Zvezde, kako bi se čula himna Evrolige.

 

Počelo je preko Bajerna, da bi potom preko Panate, CSKA, Fenera i mnogih drugih, vrlo verovatno i najbolji navijački performans u istoriji takmičenja viđen u uvertiri najnovijeg večitog derbija, koji je vidno uticao na igrače Partizana.

Neka od najčuvenijih nadjačavanja možete  pogledati u našoj vesti.

 

 

 

 

435
36

3 Komentara

  1. Šta kaže Avangarda?
    Zašto oni ne zviždu?
    Oni zviždu Vučiću a volu himnu Europske Lige jeri su Europejci..

    5
    9
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter