0
Fudbal

FOTO: Twitter/printscreen

NIJE DOČEKAO, ALI JE PRAVDA ZADOVOLJENA: Dijego Maradona oslobođen optužbi!

Objavljeno: 06.01.24 u 12:50

Slavni Argentinac nije dočekao pravdu, ali je ipak stigla.

Nekadašnji legendarni fudbaler Napolija, Dijego Armando Maradona optužen je za utaju poreza u Italiji dok je bio igrač tima podno Vezuva. Vrhovni Kasacioni sud je doneo oslobađajuću presudu nakon tri godine od smrti mađioničara iz Argentina.  Optužba je iznosila 40 miliona evra koji je šest puna uvećan zbog kamata i raznih sankcija. 

O ovome je govorio Maradonin advokat Angelo Pisani.

-Vrhovni sud se konačno slaže sa Dijegom i smatra da on nije utajivač poreza, poništavajući svaku prethodnu odluku i presuđujući u njegovu korist uprkos tri odbijanja koja su ga dovela do gubitka, a takođe i protiv mišljenja zamenika državnog tužioca Vrhovnog suda – naveo je.

Konačna odluka koju je donelo poresko odeljenje Vrhovnog suda, kojim predsedava Roberta Cruciti sada je prepušteno sudijama drugog nivoa regionalne poreske komisije za obračune i pravne troškove.

-Stvar se može smatrati zatvorenom jer iz računice Maradona ne duguje ništa italijanskim poreskim vlastima, svaka operacija, uključujući matematiku, kao i logiku i pravdu, vodi na nulu – istakao je on.

VAZURA: ‘Uprava napolje’ je postala himna Partizana!’

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter