0
Fudbal

FOTO: Twitter/Inter

DRAMA NA MEACI: Inter pukom srećom pobedio Veronu!

Objavljeno: 06.01.24 u 14:50

Velika pobeda za tim Simonea Inzagija.

Fudbaleri Intera dočekali su Veronu u okviru 19. kola italijanske Serije A na legendarnom stadionu Đuzepe Meaca od 12:30. ‘Neroazuri‘ su ostvarili pobedu rezultatm 2:1, a ovo je veoma značajan trijumf za tim iz ‘grada mode’ u borbi za ‘Skudeto’ sa Juventusom koji im diše za vratom.

Domaći su krenuli bolje i to im se isplatilo u 13. minutu kada je Lautaro Martinez zatreao mrežu na asistenciju Henrika Mihtarijana. U nastavku nije se videla neka konkretnija šansa za Inter, ali su kontrolisali utakmicu sa većom inicijativom, ali se do kraja prvog dela nije menjao rezultat. 

Na početku drugog poluvremena su ‘Neroazuri’ mogli do drugog gola već u 49. minutu, ali se Martinez našao u nedozvoljenoj poziciji. Inter je bio rival, stvarao više prilike, ali se Verona dobro branila. Domaćim tim se uspavao i pao je intezitet u igri, a gosti su to iskoristili kada je posle centaršuta Dude sa desne strane, loptu zahvatio Anri i izjednačio rezultat u 74. minutu.

Potom je usledila prava drama. U nadoknadi je Inter postigao pogodak, a precizan je bio Fratezi u 92. minutu. Nakon kornera i velike gužve u kaznenom prostora, Barela je šutirao, a čuvar mreže Verone je loše odreagovao, pa je bivši fubaler Sausola naleteo na loptu i smestio u mrežu.

Crveni karton je dobio reprezentativac Srbije, Darko Lazović zbog protesta, a u 99. minutu sviran je penal za goste. Odgovornost je preuzeo Anri, ali je pogodio stativu i bio tragičar meča. Nakon ove pobede Inter sada ima 48 poena i na vodećoj je poziciji, a u narednom kolu igra protiv Monze u gostima.

Verona je sada na poziciji broj 18. i u grčevitoj je borbi za opstanak, a u sledećem meču odmeriće snage sa Empolijem.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter