0
ATP

FOTO: Twitter/@BrisbaneTennis

RAFA SE RASPAO: Nadal prokockao tri meč lopte, pa doživeo šokantan poraz!

Objavljeno: 05.01.24 u 17:50

Izgleda da je povreda učinila svoje

Rafael Nadal doživeo je neočekivan poraz na svom prvom turniru nakon godinu dana pauze zbog povrede. Iako je stigao do četvrtfinala u Brizbejnu, Nadal je izgubio od australijskog tenisera Džordana Tompsona rezultatom 2:1 (5:7, 7:6, 6:4).

Nakon trijumfalnog povratka na teren i prethodnih pobeda nad Dominikom Timom i Džejsonom Kublerom, Nadal nije uspeo da savlada upornog Tompsona. Duel je bio izuzetno izazovan, s Nadalovim propuštenim prilikama za brejk i set lopte, posebno u drugom setu.

Australijanac je hrabro odigrao i izborio se za taj-brejk, u kojem je uspeo da nadmaši španskog tenisera i osigura pobedu. Tompson će se sada suočiti s Grigorom Dimitrovim u polufinalu Brizbejna.

Ono što može zabrinuti navijače Nadala jeste činjenica da je španski teniser zatražio medicinski tajmaut u trećem setu zbog problema s butinom, što dodatno baca senku na njegov povratak na teren.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter