0
Evroliga

FOTO:@FCBbasket/X

LUDNICA U EVROLIGI: Barsa na krilima Veselog stigla do pobede, Vildosa junak Panatanaikosa, Milano se polako budi! (VIDEO)

Objavljeno: 05.01.24 u 23:20

Ne moze bez drame u Evroligi

BARSA IZDRŽALA PROTIV NEZGODNE BASKONIJE

Košarkaši Barselone nastavljaju svoj pobednički niz u Evroligi, savladavši i Baskoniju rezultatom 89:85. Ovom pobedom, Barselona je ostvarila drugu uzastopnu pobedu, prethodno pobedivši Real Madrid.

Ključni trenuci utakmice desili su se u poslednjoj četvrtini, gde su Džabari Parker i Jan Veseli odigrali ključnu ulogu u preokretu.

Veseli je ponovio sjajnu partiju iz meča protiv Reala, postigavši 22 poena. Džabari Parker je takođe doprineo pobedi sa 17 poena, uključujući i četiri pogođene trojke. Nikola Kalinić je takođe pružio solidan doprinos sa 8 poena i 3 asistencije.

ARMANI SE POLAKO BUDI

U drugom meču, Armani iz Milana je pobedio Bajern rezultatom 76:62. Šabaz Nejpir, bivši igrač Crvene zvezde, postigao je 5 poena za Armani. Pobednički tim predvodili su Devon Hol sa 19 poena, Pojtres sa 12 poena i Bortolani sa 10 poena. Ibaka je bio najefikasniji u timu Bajerna sa 16 poena. Armani je prelomio utakmicu u poslednjoj četvrtini, koju su rešili u svoju korist rezultatom 26:15.

VILDOSA JUNAK PANATANAIKOSA

U veoma neizvesnom okršaju između Valensije i Panatinaikosa pobedu je na kraju odnela grčka ekipa rezultatom 82:81.

Džered Harper imao je priliku da donese pobedu Valensiji šutem za tri poena pri rezultatu 81:81, izbegavajući tako produžetke. Međutim, borba za skok rezultirala je faulom nad Brendanom Dejvisom, a Matijas Lesor je bio polovičan sa linije penala.

Nakon tajm-auta, Semi Odželej je imao šansu da šutira trojku za pobedu, ali lopta nije pronašla put do koša. Panatinaikos je tako stigao do pobede u Španiji.

Luka Vildosa je briljirao sa 19 poena, uključujući pet trojki, predstavljajući najbolju partiju od dolaska u „zelene“.

Džerijan Grent pridružio se odličnoj igri sa 13 poena. Semi Odželej bio je ključni igrač za Valensiju sa 13 poena i osam skokova, dok je Stefan Jović upisao pet poena i tri skoka.

Panatinaikos se poboljšao na skoru 11-8, delujući rame uz rame sa ekipama Fenerbahčea, Olimpijakosa i Makabija.

Sa druge strane, Valensija sa skorom 10-9 deli poziciju sa Partizanom, Monakom i Baskonijom u evropskoj košarkaškoj eliti.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter