0
Evroliga

FOTO: @RMBaloncesto/X

EVROLIGA NE PAMTI OVAKVU UTAKMICU: Real se tri puta dizao iz mrtvih, pa slavio posle četiri produžetka!

Objavljeno: 05.01.24 u 23:52

Domaćin je na kraju slavio zahvaljujući sjajnoj igri Džanana Muse i Marija Hezonje

Real Madrid je ostvario impresivan uspeh pobedivši Anadolu Efes u utakmici 19. kola Evrolige rezultatom 130:126. Ovaj susret bio je izuzetno uzbudljiv i neizvestan, a trajao je četiri četvrtine i još toliko produžetaka.

Domaćin je na kraju slavio zahvaljujući sjajnoj igri Džanana Muse i Marija Hezonje, koji su bili ključni za devetu uzastopnu pobedu Real Madrida na domaćem terenu u Evroligi.

Šejn Larkin, najefikasniji igrač Efesa, nije uspeo da iskoristi četiri napada za pobedu u produžecima, dok je Džanan Musa briljirao i doneo pobedu svom timu.

U trenutku kada je sve i ovde ukazivalo na dramu, Mario Hezonja je trojkom na pola minuta pre kraja doneo Real Madridu vođstvo od 126:122 i činilo se da su Madriđani na korak od pobede. Međutim, pitanje pobednika definitivno je rešio Musa nakon prodora i polaganja.

Ipak, nije moglo bez komplikacija. U trenutku postizanja koša, Musa je udario Tibora Plajsa laktom u glavu. Iako je bilo očigledno da je došlo do faula pre nego što je Musa uputio šut, koš je neobjašnjivo priznat.

Musa je zatim stao na liniju za slobodna bacanja i bio je polovičan. Ovaj „sumnjiv“ momenat je omogućio Efesu da priđe na samo pet poena zaostatka. U napadu koji je usledio, Efes nije uspeo da postigne koš, a Real Madrid je sačuvao prednost i na kraju slavio.

Standings provided by Sofascore
1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter