0
Evroliga

Zeljko Obradovic, Head Coach of Partizan Mozzart Bet Belgrade, James Nunnally, #21 of Partizan Mozzart Bet Belgrade and Alen Smailagic, #9 of Partizan Mozzart Bet Belgrade during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade v FC Barcelona at Stark Arena on October 17, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

15 UTAKMICA, SVAKA POBEDA KAO KUĆA: Sve je lakše kada imaš najboljeg trenera svih vremena, ali da li je to dovoljno?

Objavljeno: 05.01.24 u 20:15

Partizan je ove sezone pokazao da ima kvalitet da igra protiv svakoga, kod kuće kao i na strani

Partizan je nakon poraza od Crvene zvezde u 19. kolu Evrolige ostao na 10 pobeda ove sezone. Za dostizanje prošlosezonskog učinka od 20 pobeda i 14 poraza, što je bilo dovoljno za šesto mesto, klubu će biti potrebno još toliko pobeda na preostalih 15 mečeva.

Sa obzirom na promenjeni format takmičenja u Evroligi, šesto mesto je ključno jer garantuje direktan prolaz u plej-of, dok svako mesto ispod šestog šalje ekipu u plej-in.

Kako se klubovi bore za pozicije, Partizan će imati niz izazovnih duela, a uspeh će zavisiti od forme i rezultata u narednom periodu, posebno u januaru. Susreti protiv Fenerbahčea, Makabija, Panatinaikosa, Žalgirisa i Monaka biće ključni za pozicioniranje crno-belih u borbi za plej-of. Nastupi u Štark Areni i gostovanja u Berlinu, Atini i Monte Karlu dodatno će oblikovati tok sezone. 

Partizan je ove sezone pokazao da ima kvalitet da igra protiv svakoga, kod kuće kao i na strani. Crno-beli su poraženi samo dva puta kao domaćini u EL( Barselona, Virtus), dok su čak sedam „matirani“ kao gosti (Makabi, Olimpijakos, Baskonija, Bajern, Efes, Real Madrid, Crvena zvezda).

Bilo je utakmica koje je Partizan izgubio nesrećno na jednu loptu poseda(Olimpijakos,Baskonija,Virtus), kao i onih gde mu je baš malo falilo za preokret( Bajern, Efes), ali takođe i onih gde su bili „počišćeni“ od protivnika (Barsa, Real i Zvezda).

Ekipi takođe fale igrači koji su imali važnu ulogu, pre svega u odbrani u vidu Avramovića i Trifunovfića, ali crno-beli su reagovali angažovanjem Smita, koji je još u periodu adaptacije. Partizanu od „nešto težih“ utakmica u kojoj će biti domaćin očekuju svakako utakmice protiv Makabija ( savladali crno-bele dva puta prethodne sezone), Efes, Baskonija koja igra odlično od kada i je preuzeo Duško Ivanović, Olimpijakos i pre svega Real Madrid. Gostovanja koja očekuju crno-bele su znatno teža te će crno-beli imati velike izazove protiv ekipa kao što su: Barselona, Virtus, Monako, Panatanaikos, Fenerbahče. Verujemo ako neko ima iskustva u situacijama kao što je ova, onda je to najtrofejniji trener Evrope – Željko Obradović, ali crno-bele očekuje dosta težak zadatak da ponove prošlogodišnji uspeh, a možde čak i više od toga.

Ovo je raspored crno-belih do kraja regularnog dela Evrolige, a svoj sud možete doneti i sami:

9. januar Fenerbahče – Partizan

12. januar Partizan – Makabi

19. januar Panatinaikos – Partizan

26. januar Partizan – Žalgiris

31. januar Monako – Partizan

2. februar Virtus Bolonja – Partizan

8. februar Partizan – Bajern

29. februar Partizan – Anadolu Efes

8. mart Olimpija Milano – Partizan

14. mart Barselona – Partizan

19. mart Partizan – Baskonija

21. mart Partizan – Real Madrid

28. mart Partizan – Olimpijakos

4. april Alba – Partizan

12. april Partizan – Valensija

Standings provided by Sofascore
3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter