0
Boks

FOTO: BSS

SELEKTOR NAJAVLJUJE OLIMPIJSKE IGRE: „Postavili smo jasne ciljeve“

Objavljeno: 04.01.24 u 13:58

„Svi zajedno radimo na tome da naš tim za Olimpijske igre bude još veći“

Ženska reprezentacija Srbije započela je okupljanje pred bazične pripreme koje će se održati u prvom delu u Zvorniku dok će od petnaestog januara 2024. naša reprezentacija boraviti na Zlatiboru.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin danas je obišao bazu ženske reprezentacije Srbije u Zvorniku.

Ženska bokserska reprezantacija Srbije počela je u Zvorniku svoje pripreme za sezonu koja pred nama. Jedna ekipa ide na Kup nacija u Sombor dok druga ide na jedan od najvećih svetskih turnira u Bugarsku, zatim u Italiju na trening kamp i na kvalifikacioni turnir te se nadamo da će neka od naših devojaka iz ove sale za Srbiju izvojevati licencu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu. Nakon toga, ove pripreme će im pomoć za Evropsko prvenstvo u Beogradu koje će se održati od 15. do 29. aprila 2024. godine – rekao je Borovčanin.

Selektor ženske reprezentacije Srbije Mirko Ždralo ističe da će u narednoj godini centar svetskog i Evropskog boksa definitivno biti Pariz i Beograd.

 – Postavili smo jasne ciljeve za narednu sezonu, deo naše reprezentacije će započeti bazične pripreme za par dana, trenutno se ekipa okuplja, dok se drugi dio ekipe priprema za “Kup Nacija” međunarodni turnir koji se u Somboru održava od polovine ovog meseca.Osmog januara nam se pridružuje i članica naše reprezentacije Natalija Šadrina koja je već izborila licencu za Olimpijske igre, a svi zajedno radimo na tome da naš tim za Olimpijske igre bude još veći i snažniji nakon narednih kvalifikacija” – izjavio je Ždralo.

Gost kluba „Obilić TRB“, grada Zvornika, Republike Srpske u narednih deset dana je Patriša Mbata. Ona je bokserka koja živi i trenira u Londonu, nastupa za Olimpijski tim Nigerije. Patriša je oduševljena radom trenera i kluba „Obilić TRB“, te će joj zajednički treninzi svakako pomoći za naredna takmičenja.

U Zvorniku se osećam lepo, srećna sam što sam došla i imam sjajne utiske – rekla je Patriša.

FOTO: BSS

– Izuzetno sam ponosan što postajemo svetska baza ženskog boksa, ono što radimo godinama sada prepoznaje čitav svet i želi trenirati sa nama” – kaže selektor Ždralo.

Bokserka Anđela Branković kluba „Obilić TRB“ kaže da su počele bazične pripreme, nakon toga sledi i drugi deo priprema na Zlatiboru.

Nadamo se najboljem i da će se još neko pridružiti našoj koleginici Šadrini koja se već kvalifikovala za Olimpijske igre. Svi imamo priliku da ostvarimo velike rezultate – poručila je Anđela Branković.

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter