0
Evroliga
Zoran Moka Slavnić

FK Crvena Zvezda-Dragoslav Sekularac-Komemoracija Zoran Moka Slavnic (L) Dusan Grujic and Ilija Petkovic (R) Beograd, 10.01.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

LEGENDA VERUJE U ZVEZDU: „Veliku ulogu će imati broj navijača u Areni!“

Objavljeno: 04.01.24 u 10:34

Čeka nas spektakularna utakmica

Crvena zvezda i Partizan će večeras od 20 sati u „Štark areni“ odigrati „večiti derbi“ u okviru 19. kola Evrolige pred očima navijača crveno-belih. Iako se rivali suočavaju u različitim trenucima sezone, obe ekipe su ostvarile uspešne rezultate u prethodnom kolu Evrolige.

Partizan, trenutno osmi na tabeli sa skorom 10-8, ima bolji plasman u odnosu na Crvenu zvezdu koja se nalazi na 14. mestu sa sedam pobeda i 11 poraza. U prethodnom kolu, Zvezda je ostvarila pobedu protiv Fenerbahčea u Istanbulu, dok je Partizan trijumfovao protiv Asvela u Beogradu.

Legendarni košarkaš i trener Zoran Slavnić, čija su najbolja igračka i trenerska dostignuća vezana za Crvenu zvezdu, prisustvovaće „Areni“ tokom večerašnjeg derbija.

Naravno da ću gledati derbi, ići će i sin sa mnom jer se to ne propušta, ali ovo više nije derbi kakav je nekada znao da bude. Nekada je imao miris i ukus i bio je nešto specijalno za igrače i navijače. Šteta što neće biti gostujućih navijača na utakmici, jer to daje poseban doživljaj i ukras derbiju kakvog smo svi voleli – smatra Slavnić, koji veće šanse za trijumf daje crveno-belima.

Slavnić smatra da će Crvena zvezda imati prednost u večerašnjem meču i da će veliku ulogu odigrati brojni navijači koji će podržati njihov tim.

Partizan ide dobrim putem, još uvek traže igru, ali imaju veliki potencijal koji uvek mogu da iskoriste, ali smatram da je Zvezda bliža pobedi i da će veliku ulogu imati ogroman broj navijača koji će dati svoj doprinos. Brejkom nad Makabijem i Fenerbahčeom su napravili veliki korak i ulili dosta samopouzdanja koje uz momentum u dobru energiju mogu da iskoriste u derbiju – izjavio je za „Sportski žurnal“.

4
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter