0
Evroliga

FOTO: @FCBbasket/X

PRAVA LUDNICA U EVROLIGI: Barsa slavila u „El Klasiku“, Virtus čuva drugo mesto, Mekintajer „dželat“ Panatanaikosa! (VIDEO)

Objavljeno: 03.01.24 u 23:24

„Luda noć“ u najjačoj ligi Evrope!

Košarkaši Virtusa iz Bolonje slavili su na svom terenu na utakmici 18. kola Evrolige protiv Bajerna iz Minhena 85:83.

Ovo je bila 13. pobeda ekipe Virtusa koji su tako sada se učvrstili na drugom mestu tabele Evrolige sa učinkom od 13/5. Sa druge strane Bajern je 12. mestu sa skorom 8/10.

Najefikasniji u timu iz Bolonje je bioo Tornike Šengelija sa 18 poena, Marko Belineli je upisao 16 poena, dok je Danijel Heket utakmicu zavšio sa 15 poena.

Kod ekipe Bajerna Karsen Edvards je bio najefikasniji sa 22 poena, dabl-dabl učinak je imao Serž Ibaka sa 15 poena i 13 skokova, dok je Silvan Francisko utakmicu završio sa 12 poena. Srpski košarkaš Vladimir Lučić nije se upisao u listu strelaca na ovom meču, samo je uspeo da dođe do tri skoka.

U sledećem kolu Virtus će igrati protiv Albe, dok Bajern putuje u Milano na megdan Armaniju.

BARSA POKAZALA ZUBE I NA KRAJU SLAVILA

ideli smo sjajan meč u Blaugrani, Real je imao prednost gotovo čitav meč, ali je u finišu pao, pa je uspela Barselona da nanese drugi poraz Madriđanima u sezoni.

Najefikasniji na meču je bio Jan Veseli, koji je derbi završio sa 27 poena, dok je Nikolas Laprovitola ubacio 14, uz osam asistencija. Sjajan je bio i Nikola Kalinić sa 13 poena, četiri skoka i pet asistecncija.

Na drugoj strani je Džanan Musa bio najbolji sa 19 poena, tri manje je dodao Hezonja, a samo su njih dvojica bila dvocifrena u meču 18. kola.

MEKINTAJER BASKONIJIN HEROJ

Košarkaši Baskonije pobedili su Panatinaikos 75:73 u 18. kolu Evrolige.

Tim Duška Ivanovića odigrao je odlična meč, nadoknadio veliki minus od 17 poena, da bi poenima Čime Moneka i Kodija Milera Mekintajera došla do važnog trijumfa.

Kod Miler Mekintajer je uzeo šut za pobedu, pogodio je dugu dvojku za konačnih 75:73 i 10. trijumf tima iz Vitorije u ovoj sezoni.

Ekipa Ergina Atamana ovih porazom prekinula je iz od četiri trijumfa i sada ima skor od 10-7.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter