0
Fudbal

(191117) -- RIJEKA, Nov. 17, 2019 (Xinhua) -- Luka Modric of Croatia reacts during the UEFA Euro 2020 Qualifier group E match against Slovakia in Rijeka, Croatia, Nov. 16, 2019. Croatia won 3-1. (Igor Soban/Pixsell via Xinhua)

HRVATSKA PODNELA OPTUŽNICU ZA UBISTVO LUKE MODRIĆA: Badža se sada skriva u Australiji

Objavljeno: 03.01.24 u 21:10

Svedočenje nećaka Luke Modrića smatra se ključnim dokazom

Županijsko državno tužilaštvo u Hrvatskoj podiglo je optužnicu za ratni zločin protiv Željka Badže, bivšeg policajca koji se tereti za ubistvo dede Luke Modrića 1991. godine, od koga je najbolji hrvatski fudbaler svih vremena nasledio i ime.

Badža, koji trenutno živi u Australiji, suočava se s optužbama za niz likvidacija krajem 1991. godine, uključujući i ubistvo dede slavnog hrvatskog fudbalera.

Postupak je pokrenut na osnovu krivične prijave iz Zadra 2020. godine, a svedočenje nećaka Luke Modrića smatra se ključnim dokazom.

Sudski postupak protiv Badže pokrenut je nakon što je australijska policija obaveštena da je optuženi u Hrvatskoj i stupio u kontakt s advokatom.

6
21

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter