0
Evropske lige

Nemanja Matic reprezentacija press 3.9.2019. Beograd, Srbija (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

ŠOK U FRANCUSKOJ: Nemanja Matić zbog neobičnog razloga hoće da napusti Ren!

Objavljeno: 02.01.24 u 13:11

U pitanju su njegova deca

Nemanja Matić, srpski fudbaler koji je poslednjih šest meseci bio član Rena, zvanično je zatražio dozvolu za napuštanje ovog francuskog kluba. Razlog za ovaj neočekivani potez leži u privatnim razlozima – odsustvu internacionalne škole u Renu, što predstavlja izazov za Matića kao oca troje dece.

Tokom letnjih pregovora, Matiću je, prema navodima lokalnog lista Uest-Frans, rečeno da se ne mora brinuti o školovanju svoje dece, ali se ispostavilo da u Renu ne postoji odgovarajuća internacionalna škola. Iz tog razloga, 35-godišnji srpski vezista je zvanično zatražio dozvolu za napuštanje kluba kako bi rešio ovu privatnu dilemu.

Ipak, vlasnik kluba, francuski milijarder Fransoa Pino, koji je Matića doveo iz Rome za 2.000.000 evra prošlog leta, ne deluje kao osoba koja želi lako da se odrekne iskusnog fudbalera. Iako su klubovi poput Olimpika iz Liona i Olimpika iz Marselja izrazili interesovanje za Matića, Pino nema nameru da se rastaje sa srpskim vezistom.

Očekuje se da će Matić brzo pronaći novi klub, a trenutno najviše interesovanje pokazuje Olimpik iz Liona, posebno nakon izazovne prve polusezone u kojoj su izbegli zonu ispadanja tek uz tri pobede. S druge strane, za Pinoa će biti izazovno pronaći adekvatnu zamenu u januarskom prelaznom roku. Kako će se ova situacija razrešiti, ostaje da se vidi u narednim nedeljama.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter