0
Tenis

FOTO: Twitter/@usopen

NOVAK SVE ZABRINUO: Đoković se oglasio nakon povrede koju je zaradio na Junajted kupu!

Objavljeno: 02.01.24 u 15:34

On je uprkos problemu upisao važnu pobedu za Srbiju

Srbija je prošla kroz veliku dramu i preokret kako bi savladala Češku na Junajted kupu i obezbedila plasman u četvrtfinale, gde je naš tim dočekao domaćina, Australiju.

Odlučujući poen doneo je miks dubl u sastavu Hamad Međedović i Olga Danilović, čime su pokazali izuzetnu igru i hrabrost u odlučujućem trenutku meča. Ono što posebno raduje jeste činjenica da je Srbija uspela do ove pobede i bez Novaka Đokovića, koji se suočio s povredom zgloba tokom meča protiv Češke.

Na konferenciji za medije posle meča, Novak Đoković je imao samo reči hvale za Olgu Danilović i Hamada Međedovića, ističući njihov doprinos ekipi. Međutim, postavlja se pitanje da li će Novak Đoković biti spreman za naredni meč protiv Australije, s obzirom na povredu zgloba koju je pretrpeo.

Veoma sam ponosan na svoje saigrače. Dosta sam se nervirao gledajući odlučujući meč sa klupe. Velike zasluge pripadaju Olgi i Hamadu, jer su pobedili češki dvojac koji nije imao šta da izgubi – počeo je priču Novak, a zatim sve zabrinuo kada je otkrio stanje njegove povrede:

– Nadam se da se situacija neće pogoršati. Osetio sam to na zagrevanju pre meča i tražio sam pomoć pre, tokom i posle meča. Nije mi prvi put da se suočavam sa nečim ovakvim u svojoj sportskoj karijeri. Znao sam da se snađem i da dobro završim meč. Verujem da mogu dobro da se oporavim i da budem spreman za naredni duel.

Zatim je Đoković u dahu nastavio:

Naravno, situacija sa zglobom je malo zabrinjavajuća, ali uzbuđen sam što mogu da doprinesem da moja zemlja napreduje. Suočavanje sa domaćinom obezbediće sjajnu atmosferu na terenu i borićemo se do kraja – zaključio je on.

Srbija i Australija četvrtfinale Junajted kupa odigraće u sredu, 3. januara, a prvi bi na teren trebalo da izađu De Minor i Đoković oko 10 časova ujutru po srednjeevropskom vremenu.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter