0
AdmiralBet ABA Liga
Luka Božić

Luka Bozic during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and Zadar at Stark Arena on January 02, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

NE MOŽE MU NIKO NIŠTA: Luka Božić ponovo izabran za najkorisnijeg igrača kola ABA lige! (FOTO)

Objavljeno: 02.01.24 u 15:55

Nastavlja se njegova dominacija

I pored jedne od najslabijih partija u sezoni, Luka Božić se izdvojio kao najbolji pojedinac ABA lige u mesecu decembru, osvojivši prestižno priznanje za najkorisnijeg igrača meseca.

Sa impresivnim prosekom od 20 poena, 8.2 skoka i 7 asistencija po utakmici, hrvatski košarkaš je demonstrirao svoju polivalentnost na terenu. Prosečan indeks korisnosti od 27.6 dodatno je naglasio njegovu dominaciju tokom navedenog perioda.

Zadar, čiji je Božić ključni igrač, tokom decembra beleži tri pobede i dva poraza u mečevima protiv ekipa Cedevita Olimpije, Borca, FMP-a, Partizana i Budućnosti.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели AdmiralBet ABA League (@aba.liga)

Velika mi je čast što sam izabran za MVP-ija u konkurenciji velikog broja košarkaša koji igraju Evroligu. Moji saigrači, treneri i divni navijači su ti koji mi daju neophodnu motivaciju i snagu da nastavim sa dobrim igrama – rekao je Luka za zvanični sajt ABA lige i dodao:

Pobede protiv velikih klubova predstavlja uvek veliko zadovoljstvo. Velika je čast i igrati protiv tih timova u atmosferi u kojoj se posebno osećate. Međutim, nema ništa lepše nego obradovati navijače i osvojiti bodove na mečevima protiv velikih imena – izjavio je Božić.

Božić je prethodno bio MVP i oktobra, dok je tu nagradu za novembar pokupio njegov zemljak Karlo Matković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter