0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

LEGENDA IZNELA BIZARAN PREDLOG: Bufon bi da poveća dimenzije golova!

Objavljeno: 01.01.24 u 13:50

Mnogi se neće složiti sa nji

Legendarni italijanski golman, Đanluiđi Bufon, izneo je kontroverznu ideju o promeni dimenzija fudbalskih golova kako bi igra postala atraktivnija i golovi češći. Bufon ističe da su dimenzije golova ostale nepromenjene od 1875. godine, te da je vreme da se razmisli o prilagođavanju novim fudbalskim uslovima.

Kada sam počeo da branim 1998. godine, bio sam među pet najviših igrača Serije A. Prošle godine u Parmi sam isto bio među pet najviših, ali od 22 igrača na terenu,“ objasnio je Bufon. On ističe da se dimenzije golova nisu menjale skoro 150 godina, dok su se golmani i igrači znatno promenili, postajući viši i fizički dominantniji.

Bufon ukazuje na to da je postalo teže postizati golove, posebno udarcima sa distance, zbog visokih golmana. Predlaže da se razmotri povećanje dimenzija golova kako bi se igračima pružila veća šansa za postizanje golova.

Dan kadašnji golmani utiču na utakmice najbolje se vidi kod šuteva sa distance. Pre 30 godina od 50 udaraca deset je završavalo u mreži. Danas, ako uđu dva ili tri, to je previše,“ dodao je Bufon.

Ideja o promeni dimenzija golova mogla bi izazvati žustre debate u svetu fudbala, ali Bufon ističe da je potrebno razmišljati o inovacijama kako bi se fudbal prilagodio savremenim uslovima i očekivanjima navijača. Pitanje promene dimenzija golova sada ostaje otvoreno, a reakcije fudbalske javnosti se s nestrpljenjem očekuju.

0
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter