3
Domaći fudbal

Zvezdan Terzić (FOTO: Starsport)

TERZIĆ PORUČIO: ‘Platili smo državi porez, mi smo sada firma za ponos!’

Objavljeno: 31.12.23 u 10:30

‘Zna se vrlo dobro da je FK Partizan tri godine dobijao pomoć države za licencu, za UEFA takmičenja.’

Godinama unazad se na srpskoj fudbalskoj sceni vodi polemika ko koliko duguje porez od ‘večitih rivala’ i da li se on isplaćuje na vreme. Najčešća su te prepucavanja baš između čelnih ljudi Crvene zvezde i Partizana, a generalni direktor ‘crveno-belih’, Zvezdan Terzić je govorio o toj temi u intervjuu za Kurir.

-Sve te priče da Crvena zvezda muze državu, sve je to laž! Sve što država da Crvenoj zvezdi, da i Partizanu. Zapravo, prvo njemu, pa onda nama. Aleksandar Vučić jeste veliki navijač Crvene zvezde, on to ne krije, odrastao je na severnoj tribini, često dođe da gleda utakmice kluba, moj je prijatelj i brat, neizmerno ga volim, ali… Kao odgovoran čovek nikada ne bi dozvolio da zloupotrebi funkciju da se pomaže Crvenoj zvezdi više nego Partizanu. Nikad! Nikad! Niti bih ja to od njega ikad tražio – poručio je.

Dodao je da Partizan dobija pomoć od države za dobijanje UEFA licence.

-Sve je to delo spin majstora iz Partizana. Prvo, navlače bes velikog broja navijača Partizana protiv države. Opet, rukovodstvo FK i KK Partizan je u velikom broju slučajeva isticalo da dobijaju veliku pomoć države. Da ne bi mogli da opstanu bez pomoći države. Zna se vrlo dobro da je FK Partizan tri godine dobijao pomoć države za licencu, za UEFA takmičenja. Videćemo kako će to izgledati u martu – rekao je Terza.

Otkrio je odakle dolaze najveći prihodi, pa je pecnuo ‘crno-bele’.

-Zbog monitoringa UEFA mora da se zna kakvi su nam prihodi i odakle su. Najveći izvor prihoda Zvezde su od transfera igrača i UEFA takmičenja, tačnije 86 odsto iz inostranstva. Nemam šta da krijem. Platili smo ove godine 13.000.000 evra Poreskoj upravi, na ime poreza koji nije redovno plaćan 15 godina. Ne znam da li su to ostali klubovi platili. Nisam siguran da je to Partizan platio – naveo je on.

Istakao je da je Zvezda firma za ponos.

-Ne znam kako misle da dobiju licencu za UEFA takmičenja. Bez plaćenog poreza. A, koliko sam upoznat njima dug za porez iznosi više od 20.000.000 evra. Crvena zvezda je odgovoran klub. Odvojili smo tih 13.000.000 evra iz tekućih prihoda, a mogli smo da ih uložimo u nove igrače. Nismo! Platili smo državi porez. U junu će biti deset godina kako sam u Zvezdi. Za taj period, platili smo porez državi više od 40.000.000 evra! Mi smo firma za ponos. Sve je transparentno i lako poverljivo – jasan je Zvezdan.

Posluju transparentno.

-Mi smo razapeti između neralnih očekivanja i malih mogućnosti! Razumem armiju navijača, milione njih. A, niko od njih se ne zapita kako je onom Terziću kad dođe svaki dan na posao. Kako da nađe pare za takvu mašineriju? Evo, kazaću vam, otvoreno, iskreno. Nama je potrebno 4.000.000 evra mesečno da bi klub živeo! To vam je 48.000.000 do 50.000.000 evra godišnje. Naš realan izvor prihoda je nula! Svi su nam varijabilni. Imamo 5.000.000 od Gasproma, što je sigurno i ništa više. Nijedna državna kompanija nije sponzor Zvezde. Čak je i taj ugovor sa Telekomom istekao u avgustu i nije potpisan novi, a mi smo i dalje nastavili da ih reklamiramo, čak i u Ligi šampiona. Država jeste donirala i Crvenoj zvezdi i Partizanu po 3.000.000 evra. Isto, potpuno isto. Mi poslujemo transparentno – zaključio je Terzić.

PRIŽELJKUJE SE REPRIZA 2017. GODINE: Hoće li Milojević uspeti da ispravi epsku grešku Crvene zvezde?

3
12

3 Komentara

  1. On je lud, on se vise bavi Partizanom nego svojm poslom! On razmislja sta ce biti sa Partizanom vis a vis UEFA u martu!! Alo, je li to tvoj problem?> Ali, zna se o cemu se tu radi, nije niko naivan. Partizanu je stavljena omca oko vrata i samo se ceka povoljan trenutak da je zategnu. Prosli su izbori, nema se sta vise cekatidjmanima…. Treba zategnuti konopac i zavrsiti sa tim tudjmanima! Zalaufali se, jadni oni,mastaju o tituli, a duguju zahvaljujuci zna se cemu i kako je to sve uzrokovano.
    Majstore, bavi se sobom i ne gledaj u tudje dvoriste.

    0
    0
    Odgovori
  2. Spineru pokvareni!
    A sto ne kazes da ste okupacijom FSS isti opljackali, uzeli 13 m evra koji su zaradjeni u Kataru i platili taj porez. O tome ni reci,mislite da se to ne zna. Hocu da verujem da je to i vraceno ili ce biti vraceno, realnije je kad ste vi u pitanju, a ne bi me cudilo i da ne. Ne pokusavaj da izjadnacavas uslove pod kojim egzistira Partizan i Cergarka, to neces uspeti uveriti nikoga,pa ni onoga u cije ime to radis! Sram te bilo. Ti pricas o transparentnosti,ti?
    I sta si se jadan bio skopao Partizana, sta ti to smeta Partizan? Oborili ste ga do pos.anja pa ga kao spasavate,je li? Je li?!
    I uvek se pre da Partizanu ,pa onda vama? ! Ma, sta velis?! U nasem narodu ima jedan izraz, ne bas lep ali oznacava tvoja dela. Takva osoba se naziva funjara! E, to si ti, zatvor cezne za tobom!
    Partizan moze i nestati, nazalost, i nesrecni smo zbog toga, ali ce vas njegova posmrtna dela i zaostavstina pratiti i dozivati! Navuceno prokletstvo za ucinjeni zlocin nad Partizanom ce vas dovesti do pavednog mesta na tabeli bescasca!!
    I samo jos jedno pitanje:Kojim povodom je sada ova prica? Zasto, sta te to boli,nije valjda da se bojis, da zazires od raspalog Partizana? Pa, ti si veliki, Cerga se napuhala do balcaka,cigani lete u nebo, sve je u slavlju i gordosti, ne treba vam Partizan,vi ste zamozadovoljni,mozda mozete igrati sami sa sobom,prdn-sa vasim filijalama sve,…vi pricate samo u desetinama miliona,ma kakav Hilal,PSZ i City!!…. Zasto ova prica ,zasto se javljas u novogodisnjem izdanju portala da isporucis neki svoj gnev,nije bas da imas razloga…??
    I srecna Nova , u Zabeli, Gabeli ili Marbeli!

    6
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter