0
Košarka

Janis Sferopulos (FOTO: Starsport)

SFEROPULOS O DOLASKU NA MALI KALEMEGDAN: ‘To je sudbina!’ (VIDEO)

Objavljeno: 31.12.23 u 08:20

 ‘Nije bilo teško da kažem „da“, jer je Crvena zvezda veliki klub i znao sam gde dolazim.’

Nakon lošijeg starta sezone ‘crveno-bele’ napustio je Duško Ivanović, a kormilo je preuzeo grčki strateg Janis Sferopulos. On je govorio za Meridian Sport o tome kako je ostvaren kontakt sa srpskim timom, ali o svom životu. Istakao je da je trebao stomatologiju u Beogradu da studira, ali da se ipak odlučio tada na drugi korak.

-Meni je stomatologija bila prva opcija, a fizičko vaspitanje druga, jer sam igrao košarku. Ocene nisu bile dovoljno dobre za stomatologiju i imali smo opciju da dođem u Beograd na studije. Mesec dana sam na srpskom institutu u Grčkoj učio srpski jezik, ali ne mnogo lekcija i onda sam odlučio da nastavim sa fizičkim vaspitanjem, shvativši da nisam za zubara. Vidite kako sudbina funkcioniše. Sada sam došao u Beograd i veoma sam srećan zbog toga – naveo je.

Sa Zvezdom se dogovorio za pet minuta.

-Kontakt je uspostavljen sa menadžmentom, čuo sam se preko Zuma sa gospodinom Čovićem i generalnim menadžerom Vasiljevićem. Razamatrali smo mogućnost da dođem i radim za Zvezdu. Za mene je način kako mi je klub prišao pokazao da me zaista žele. Bilo je veoma lako da odlučim. Dogovor je bio završen za pet minuta. Nije bilo teško da kažem „da“, jer je Crvena zvezda veliki klub i znao sam gde dolazim – jasan je Grk.

Oseća Beograd kao svoju kuću.

-To je zahtevan klub, sa navijačima koji očekuju pobede i titule, ne samo u Srbiji i ABA ligi, već i u Evropi, ali za mene je bilo najvažnije što su mi pokazali da žele da urade nešto stvarno veliko. Aposlutno sam fokusiran na svoje nove obaveze vezane sa Crvenu zvezdu i osećam Beograd kao svoju kuću. Veoma sam zadovoljan kako živim ovde, imate sjajnu zemlju, sjajan grad… Moj dom je sada ovde – zaključio je Sferopulos.

6
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter