0
Intervju

FOTO: ABA League/ Drago Perko

MARKO RADOVANOVIĆ U NOVOGODIŠNJEM SPECIJALU HS-A: „Zvezda je favorit u ABA ligi, navijač sam Borca, Ferel je morao svima da plati večeru!“ (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 31.12.23 u 13:00

„Ja sam u Borcu proveo samo jednu nepunu sezonu koja mi je bila najlepša do sada u karijeri“

Dete Čačka, sazreo u Beogradu, potpuno se afirmisao u Sloveniji, dečko za koga žitelji grada košarke (Čačka) imaju samo reći hvale je naš specijalni gost – Centar Krke, Marko Radovanović!

Marko je svoju bogatu karijeru kreneo da gradi u ekipi Mladosti iz Čačka, ekipi koja je dala neka zapažena imena o kojima će i posle biti reći! U juniore Zvezde stigao je u avgustu 2013. godine. Sa crveno-belima je čak i 2014. godine osvojio Juniorski turnir Evrolige. Radovanović je takođe, 2012. godine bio je član kadetske reprezentacije Srbije koja je osvojila bronzano odličje na Evropskom prvenstvu, a narednog leta se našao na širem spisku juniorske selekcije

.U aprilu 2014. potpisao je profesionalni ugovor sa Zvezdom, ali je odmah prosleđen na pozajmicu FMP-u. U FMP-u je proveo pune dve sezone, a za Zvezdin prvi tim na veliku žalost nikada nije zaigrao. Sezonu 2016/17. započeo je u Borcu iz Čačka, ali je u aprilu 2017. vraćen u FMP. U julu 2021. potpisao je dvogodišnji ugovor sa Cedevita Olimpijom, gde da nije doživeo povredu koja ga je već kada se afirmisao na igru COL i život u Sloveniji udaljilja sa terene skoro godinu dana. Od septembra 2023. igra za Krku sa velikim uspehom i ponovo pokazuje da je ABA liga prava liga za njega. 

Dobro si se snašao u Sloveniji, kakvo je bilo iskustvo igrati Evrokup?

MR: Super sam se snašao u Sloveniji, imao sam priliku da igram sa sjajnim igračima i ljudima, i nije mi bio problem da se uklopim. Mislim da je igranje u Evrokupu jedno ogromno iskustvo za mene. Prva godina je bila godina adaptacije, gde sam u nekim utakmicama pokazao sebi da mogu da igram taj nivo, naravno nije uvek minutaža bila na idealnom nivou, ali generalno sam jako zadovoljan prvom godinom u Olimpiji. U drugoj godini nažalost mi se desila ta povreda zbog koje nisam ni igrao skoro godinu dana, tako da sam propustio tu priliku da igram još jednu godinu na tom nivou, ali Bože moj desilo se šta se desilo, idemo dalje!

FOTO:

Novo Mesto je grad u kome se košarka izuzetno poštuje, ima li neke razlike u odnosu na Ljubljanu, gde ti se viđe sviđa?

MR: Ima velike razlike u nivou, i u organizaciji, kao i ambiciji. U Olimpiji je dosta veći budžet i uvek se napada vrh, u Novom Mestu je to dosta manje, ali opet je Krka ranijih godina pokazivala da može da parira velikim ekipama. Ove godine nismo dobro krenuli, borimo se da opstanemo u ligi i nadamo se da ćemo u tome uspeti. Polako, imamo još jednu polusezonu, ima i Slovenačka liga kao i Kup, pa ćemo videti, ništa još nije gotovo, moramo trenirati i raditi pa šta nam Bog da.

,Odigrao si odličnu utakmicu protiv Borca, da li si imao neki poseban motiv?

MR: Ja sam navijač Borca! Nije mi baš lako igrati protiv njih, ali ovako sa profesionalne strane trudim se da igram najbolje moguće protiv svojih ekipa, odnosno ekipa za koje sam nekada igrao: Borac je tu bio favorit, generalno igraju izuzetno ove godine, imaju sjajne rezultate i imaju neke utakmice gde su mnogo pokazali. Ja sam im čestitao na dosadašnjem delu sezone i poželeo sve najbolje u nastavku i mislim da će ako nastave ovako izboriti i plej-of, zašto da ne?Tako da im želim svu sreću i naravno znam kako ovaj sistem funkcioniše, i želim im ukoliko nek srpska ekipa iz ABA 2 lige obezbedi pobedi u plej-ofu da izbegnu baraž, tako da im zaista želim sve najbolje.

FOTO: ABA League/Darko Perko

 

Novinar je napravio grešku prilikom pitanja, da li je imao poseban motiv protiv Borca, gde ga je Marko ispravio konstatacijom da je karijeru započeo u ekipi Mladosti iz Čačka koja je iznedrila mnogo košarkaške asove ( Aleksa Avramović, Nikola Kočović, Stefan Ćirić, Matija Popović prim out.)

MR: Samo da te ispravim, ja sam ponikao u jednom drugom klub iz Čačka a to je – Mladost! Ja sam u Borcu proveo samo jednu nepunu sezonu koja mi je bila najlepša do sada u karijeri, bili su lepi rezultati i bila je puna hala svaku utakmicu. Puno lepih stvari smo tada uradili, ali sam ipak ponikao u Mladosti- kroz smeh priča Marko.

Radovanović iz dana u Čačanskoj Mladosti
FOTO: KK Mladost Čačak

 

Koga vidiš kao glavnog kandita za osvajanje ABA Lige?

MR: Za sada kako razultati stoje Zvezda je favorit, u ABA ligi prednost domaćeg terena znači puno, tako za sada su mi oni na prvom mestu. Naravno ne treba isključiti ni Partizan uprkos 4 poraza do sada mislim da će finale gotovo sigurno biti Zvezda-Partizan i da će nijanse odlučivati bez obzira na domaći teren, to je pitanje želje i volje, ali kako za sada stvari stoje mislim da je Zvezda favorit.

Igrao si sa Jogijem Ferelom koji je gotovo bio viđen u Partizanu, kakav odnos si imao sa njim i šta misliš o njemu?

MR: Nismo imali neku komunikaciju, generalno svi strani igrači se drže zajedno, ali je on skroz na mestu momak. Sećam se imali smo jedan sit sa njim gde smo dobili četiri slobodna dana a on je otisao za Ameriku i vratio se posle sedam dana, tako da je morao da plati večeru za sve hahaha – Kroz smeh priča Marko

FOTO: cedevita.olimpija.com

 

Tokom svoje karijere igrao si sa mnogim velikim imenima, kada bi morao da izdvojiš najboljeg saigrača sa kojim si igrao, ko bi to bio?

MR: Uf, teško je baš, ali ajde da kažem Marko Gudurić iako tada nisam imao gotovo nikakvu minutažu, ali ajde neka bude on.

I za kraj kako ćeš provesti Novu godinu?

MR: Nisam siguran jer mi već trećeg igramo Slovenačku ligu, ali provešću je sa suprogom, ne znam još videću, sve zavisi od slobodnog vremena – Zavrašava svoje izlaganje centar Krke.

VLADIMIR IVIĆ ZA HS: ‘Očekujem pobedu Partizana u derbiju, Zvezda ima skuplji tim, ali ne i bolji!’ (FOTO)

 

6
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter