0
AdmiralBet ABA Liga

Nikola Topić (FOTO: Starsport)

KADA ĆE NIKOLA TOPIĆ ZABLISTATI U EVROLIGI? Svi željno iščekuju njegovo „vatreno krštenje“ (FOTO)

Objavljeno: 31.12.23 u 15:00

„Živim svoj san, ako treba da umrem na parketu, ja ću umreti!“ – rekao je Topić u intervjuu za ESPN.

Dugoočekivano pojačanje stiglo je u redove Crvene zvezde. Posle dugih i temeljnih razgovora sa upravom kluba, ali i šefom stručnog štaba Janisom Sferopulosom, mlada nada srpske košarke Nikola Topić sada je i zvanično igrač kluba sa Malog Kalemegdana. 

Mladi Topić je trenutno jedan od najtalentovanijih košarkaša Evrope, a NBA strručnjaci mu na osnovu dosadašnjih partija predviđaju blistavu budućnost, kao i visoku poziviju na predstojećem draftu. 

Nikola je igrač sa ogromnim fizičkim predispozicijama, a kada na to dodamo još i njegovu košarkašku inteligenciju, možemo samo reći da za njega u Zvezdi nema zime. 

Nikola Topic Crvena zvezda – Buducnost, ABA liga, Beograd, Srbija 10.10.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

 

Crveno-beli trenutno imaju ozbiljnih problema sa ofanzivom, što smo mogli da vidimo i u meču protiv Panatinaikosa. Bez Teodosića i Mitrovića nema života, zbog toga se Topićeva pomoć u napadu željno iščekuje.

Topiću samopouzdanje ove sezone ne manjka, pružao je odlične partije u ABA ligi. Jasno je da postoji razlika između regionalnog i kontinentalnog takmičenja, ali nema sumnje da je Topić spreman da se uhvati u košatac sa najboljim timovima Starog kontinenta. Samo je pitanje vremena koliko će njegova adaptacija trajati. 

Od ovog supertalentovanog košarkaša se ne očekuje da u elitonom evropskom takmičenju pruža partije koje je pružao u dresu Mege, već da bude oslonac i podrška Milošu Teodosiću. Da kada je Miloš na klupi, ili kada je potpuno zaustavljen od strane protivnika, da se nađe i pomogne u organizaciji igre. Što je i dokazao da može, pošto se u Crvenu zvezdu kao najbolji asistent regionalne lige sa  90 završnih dodavanja na 13 utakmica ili 6,9 u proseku.

Nikola Topic during the 2022/2023 Aba League match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Mega at Aleksandar Nikolic Hall on December 17, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

 

Upravo je to ono što je crveno-belima najpotrebije, ali naravno, i ostale napadačke veštine koje Topić ima da ponudi nisu na odmet (već je pokazao da može da seče odbranu, pogađa u serijama sa poludistance i distance). Međutim, najvažnije što je pokazao u periodu koji je proveo u Megi jeste njegova sposobnost za donošenje dobrih i racionalnih oduka. Sada će imati šansu da sve svoje kvalitete pokaže i dokaže i to u društvu najboljih. 

Od ovog transfera obe strane imaju veliku korist. Mladi košarkaš imaće priliku da pre odlaska u NBA zaigra na najvišem nivou evropske košarke, dok će Zvezdi dobro doći pojačanje u organizaciji igre. 

Standings provided by Sofascore

 

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter