0
Domaći fudbal

Marko Stamenic Ifet Djakovac Crvena Zvezda - TSC, prijateljska, pripremna utakmica 22.7.2023. Beograd, Srbija foto: David Damnjanovic/STARSPORT

IFET ĐAKOVAC ZA HS: ‘Bili smo dostojan protivnik klubovima iz mnogo jačih liga i na to treba biti ponosan!’

Objavljeno: 31.12.23 u 17:00

Evropa je donela određenu dozu umora, koja je nesumnjivo uticala na kvalitet performansi TSC-a.

Kada govorimo o Superligi Srbije, već par godina jedna od ‘zdravijih’ sportskih priča je TSC iz Bačke Topole. Nosilac sistema Žarka Lazetića je sjajni vezista Ifer Đakovac, koji komanduje kako napadom, tako i odbranom ovog tima. U kratkom razgovoru smo sumirali utiske kada je prethodna polusezona u pitanju. On na svom kontu ima šest pogodaka u domaćem šampionatu, kao i dva gola kada je Liga Evrope u pitanju.

Ifet Djakovac (R) celebrates after scoring a goal during the Mozzart Super Liga 2023/2024 match between FK TSC Backa Topola and FK Partizan at stadium TSC Arena on July 29, 2023 in Beograd, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

TSC je po prvi put u svojoj istoriji igrao na Evropskoj sceni.. Kako za klub, tako je i za veliki broj igrača ovo bilo prvi put da igraju neko kontinentalno takmičenje.

‘Mi smo se prošle godine izborili svojim igrama da budemo na drugom mestu na tabeli i znali smo da je pred nama veliki izazov. Svakako da mislim da se nismo obrukali. To je bila prva sezona u Evropi, kako klubu, tako i mnogim igračima. Na svakoj utakmicu smo postigli bar gol, igrali smo našu igru, bili otvoreni i trudili se da ostvarimo povoljne rezultate. Do poslednje utakmice smo imali šanse za prolaz dalje, ali treba biti svestan da je, za neke ozbiljnije rezultate u takvim takmičenjima, potreban kontinuitet igranja u njima. Mislim da smo odigrali dobro, bili smo dostojan protivnik klubovima iz mnogo jačih liga i na to treba biti ponosan. ‘ – rekao je Ifet.

 

Činjenica je da su obaveze u Evropi uticale na neke partije i rezultate u domaćem šampionatu.

‘Zbog igranja u Evropi, ali i utakmica u domaćoj ligi, raspored nam je bio gust, igrali smo na svaka tri dana, verovatno da nas je to izmorilo, ali i dalje smatram da smo igrali odlično u našem prvenstvu. Treći smo na tabeli, odmah iza večitih rivala i to je svakako uspeh. Imali smo i uspona i padova, ali sve je to fudbal, bitno je da smo mi igrali našu igru i uvek se trudili da damo gol više’ – reči su veziste TSC-a.

BACKA TOPOLA, SERBIA – NOVEMBER 30: FK TSC Backa Topola head coach Zarko Lazetic (Center) talks to Ifet Djakovac (Right) during the UEFA Europa League group A match between FK TSC Backa Topola and West Ham United at TSC Arena on November 30, 2023 in Backa Topola, Serbia. (Photo by: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT)

Na samom kraju dotakli smo se kako timskih, tako i njegovih indvidualnih ciljeva, kada je nastavak sezone u pitanju.

‘Ciljevi kluba su isti kao i prošle godine, cilj je igrati Evropu opet. Na dobrom smo putu da to i ostvarimo, ali tek treba da počne drugi deo prvenstva, još dosta bodova je u igri, a mi ćemo se truditi da što više ostane u Topoli. Što se mene lično tiče, planova nemam, nameštam glavu za dalje igranje u TSC-u kome sam mnogo zahvalan, a da li ću promeniti sredinu ili ne, zavisi od mnogo faktora. Sad je vreme za odmor, polusezona je bila i psihički i fizički naporna, tako da sam sada fokusiran na odmor i psihičku pripremu za predstojeću polusezonu.’ – zaključio je Ifet Đakovac.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter